Alegerile nu se reiau în Neamț

Dimensiune text

Biroul Electoral Central (BEC) a primit, în cursul săptămînii trecute, trei contestații cu privire la alegerile locale din județul Neamț. BEC a respins toate cele trei solictări primite din Neamț.

 

Primul document era o cerere de anulare a alegerilor pentru funcția de primar în circumscripția electorală Piatra Neamț. Cererea a fost formulată de Uniunea Social Liberală (USL) Neamț, pe data de 11 iunie. Membrii USL au reclamat faptul că alegerile pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ au fost influențate prin mită electorală, dar nu au fost administrate probe în acest sens. În consecință, BEC a respins „ca nefondată cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de primar, în Circumscripția Electorală Piatra Neamț„.

Un alt document depus de USL Neamț la BEC a fost contestația cu privire la hotărîrea Biroului Electoral Județean Neamț de a nu se relua procesul de votare în comuna Borca, care a fost afectată de torenți în ziua alegerilor. Cotestația formulată de USL Neamț a fost respinsă ca inadmisibilă.

O altă contestație a venit din partea Organizației PP-DD Neamț, filiala Răucești. Membrii PP-DD ar fi dorit reluarea alegerilor pentru consiliul local al comunei Răucești, întrucît votul ar fi fost influențat prin fraudă electorală. Cererea de anulare a alegerilor pentru Consiliul Local al comunei Răucești a fost „respinsă ca tardiv formulată„.


COMENTARII

WORDPRESS: 0