Alegerile, monitorizate de Corpul de Control al ministrului de Interne

Gabriel Berca a afirmat că alegerile locale vor fi monitorizate îndeaproape. Ministrul Administraţiei şi Internelor a mai cerut instituţiilor subordonate transparenţă totală, prin publicarea pe site a tuturor operaţiunilor cu bani publici.

 

 

Vineri, 20 aprilie, începînd cu ora 9.00, prefectul Mihai Archip a primit vizita ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, şi a secretarului de stat Petre Tobă. Întîlnirea de lucru a avut loc în cadrul şedinţei extraordinare a Colegiului Prefectural Neamţ, la care au participat reprezentanţii instituţiilor deconcentrate de la nivelul judeţului.

În cadrul întîlnirii, ministrul a subliniat priorităţile Guvernului legate de atragerea de fonduri europene, combaterea evaziunii fiscale, organizarea alegerilor din acest an şi faptul că acestea trebuie să fie literă de lege pentru activitatea desfăşurată de autorităţi. Gabriel Berca a cerut atenţie la contractele pentru achiziţiile publice, la caietele de sarcini, la gestionarea corectă a banului public şi a cerut publicarea pe internet a acestora.

„Cu privire la organizarea alegerilor, vor exista centre în toată ţara unde vor fi detaşaţi membri ai Corpului de Control al Ministrului, pentru a monitoriza desfăşurarea alegerilor şi pentru a veghea la respectarea legii în perioada campaniei electorale şi în ziua votului. Un astfel de centru va fi şi la Bacău, iar acesta va deservi şi Neamţul, pentru ca în perioada alegerilor să fie linişte în Neamţ, dar şi în celelalte judeţe”, a declarat ministrul Gabriel Berca.

„Folosesc acest prilej pentru a reitera priorităţile pe care şi Instituţia Prefectului din judeţul Neamţ le are în această etapă: absorbţia fondurilor europene, combaterea evaziunii fiscale şi, nu în ultimul rînd, organizarea alegerilor în condiţii de deplină legalitate. Doresc să subliniez şi faptul că, la nivelul judeţului, în cadrul Colegiului Prefectural şi al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nu am întîmpinat probleme de colaborare. Mă bazez pe aceşti colegi, sînt persoane bine pregătite, cu experienţă şi continuitate în funcţie şi cu un grad de răspundere ridicat”, a declarat prefectul Mihai Archip în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

De la Prefectură, ministrul Administraţiei şi Internelor a mers la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, iar apoi a participat la două activităţi în comuna Alexandru cel Bun.


COMENTARII

WORDPRESS: 0