Prima paginăSanatate

Alcoolul le-a luat mințile

Dimensiune text

15% din pacienți au ajuns în Spitalul de Psihiatrie din cauza alcoolului.

 

 

Medicii de familie trag un nou semnal de alarmă cu privire la consecințele consumului exagerat de alcool. Potrivit acestora, peste 60% din pacienții care se prezintă la Spitalul Municipal de Urgență Roman prezintă boli asociate consumul de alcool sau agravate de acesta. Mai grav este faptul că, în ultimii ani, consumul cronic de alcool a început să afecteze și sănătatea mintală, astfel că tot mai mulți pacienți ajung pe paturile Spitalului de Psihiatrie „Sfîntul Nicolae”, din Roman.

Din nefericire, ei nu ajung aici pentru dezalcoolizare, ci pentru tratarea unor afecțiuni psihice provocate de consumul îndelungat de alcool sau asociate acestuia. Potrivit medicului psihiatru Anca Hîncu, managerul spitalului de psihiatrie, în primele nouă luni ale acestui an, în instituția sanitară au fost internați 761 de pacienți, un sfert dintre aceștia ajungînd aici din cauza alcoolului.

„În mod normal, intoxicația cu alcool este o urgență și se tratează la secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman. La noi ajung pacienți care, după un consum îndelungat de alcool, au căpătat afecțiuni psihice, cum ar fi afecțiuni cognitive sau tulburări de personalitate. Consumul îndelungat de alcool poate decompensa boli psihice de care pacientul să nu fi știut. Alți fac tratament pentru diferite afecțiuni psihice, dar, datorită consumului de alcool combinat cu medicamente, starea lor se agravează. Ca proporție, aproximativ 15% dintre pacienții noștri ajung aici din cauza consumului de alcool”, a apreciat medicul psihiatru Anca Hîncu.COMENTARII

WORDPRESS: 0