Prima paginăActualitateNeamt

Alcoolul a înroşit linia de la 112

Dimensiune text

Sute de nemţeni au sunat, de Paşti, la 112. Cele mai numeroase situaţii au fost cele în care s-a ajuns la scandal şi violenţe din cauza consumului de alcool.

Sărbătorile Pascale au însemnat multă muncă pentru poliţişti şi pentru jandarmi. Cele mai numeroase probleme au fost cauzate de consumul excesiv de alcool. În perioada 19 – 21 aprilie, poliţiştii au acţionat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, prevenirea şi combaterea faptele antisociale, fiind organizate acţiuni la care au participat 558 de poliţişti, dintre care 473 din cadrul structurii de ordine publică, 57 din cadrul serviciului rutier şi 28 de la alte structuri, în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice, prevenirii şi combaterii furturilor, a infracţiunilor stradale şi asigurării fluenţei circulaţiei rutiere. În această perioadă au fost constatate 30 de infracţiuni, 12 dintre acestea fiind descoperite în flagrant, şi au fost aplicate 404 sancţiuni contravenţionale în valoare de 77.804 lei, dintre care 141 de sancţiuni au fost aplicate de către poliţiştii din cadrul structurii de ordine publică, 250 de sancţiuni au fost aplicate de către poliţiştii rutieri şi 13 sancţiuni de către poliţiştii de la alte structuri.

Doar în zilele de 19 şi 20 aprilie, forţele de ordine au intervenit la 252 de evenimente semnalate prin numărul unic de urgenţă 112. „Din numărul total al acestor evenimente, s-a constatat că 53% reprezintă sesizări privind fapte de agresiuni şi scandaluri în locurile publice, reprezentând o creştere în comparaţie cu media obişnuită a intervenţiilor din Neamţ, respectiv 50 de apeluri în perioade caracterizate ca liniştite. În majoritatea lor, sesizările au vizat solicitări pentru a se interveni în vederea aplanării unor scandaluri produse cel mai adesea în familii şi pe fondul consumului de alcool şi în cazul scandalurilor în locurile publice, generate de consumul excesiv de alcool, astfel înregistrându-se cele mai multe apeluri în zona Romanului – 53 de sesizări – şi în municipiul Piatra Neamţ – 46 de sesizări”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

O situaţie în care a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor a avut loc în prima zi de Paşti, la Valea Ursului. În jurul orei 17.45, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valea Ursului au fost sesizaţi despre faptul că într-un bar de pe raza localităţii a avut loc o agresiune între doi bărbaţi. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a identificat şi depistat un bărbat de 20 de ani, care, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, a lovit-o cu o sticlă de bere în cap, aceasta fiind transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Într-o altă situaţie, un tânăr de 17 ani s-a ales cu un cadou de iepuraş pe care sigur nu şi l-a dorit. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.30, minorul a fost implicat într-un eveniment rutier. Acesta conducea un scuter şi a intrat în coliziune cu un autoturism. Din fericire, impactul s-a soldat doar cu pagube materiale. Din păcate pentru tânărul de 17 ani, acesta a ieşit pozitiv la etilotest şi nici nu avea permis pentru a conduce scuterul, aşa că s-a ales cu dosar penal.

COMENTARII

WORDPRESS: 0