Prima paginăEducatie

Al treilea val de experți în management educațional

Dimensiune text

La mai puțin de patru luni de la primul apel pentru constituirea Corpului Național de Experți în Managementul Educațional, Ministerul Educației și Cercetării a lansat cea de-a treia etapă de selecție. Conform calendarului recent aprobat, profesorii și învățătorii care consideră că pot trece criteriile de selecție se pot înscrie, pînă pe 12 august, pe aplicația online deschisă de Ministerul Educației.

 

Pînă la închiderea ediției, în județul Neamț erau înscriși pentru această etapă cinci candidați. După ce vor obține calitatea de expert în managementul educațional, candidații înscriși vor avea și posibilitatea de a se înscrie la concursurile pentru ocuparea funcțiilor de conducere din inspectoratele școlare și din unitățile de învățămînt. Candidații înscriși online vor depune, pe 13 și 14 august, portofoliile cu documentele care să confirme datele înscrise online, urmînd ca portofoliile să fie analizate la nivelul inspectoratului școlar, care va avea ultimul cuvînt în acordarea punctajelor.

Cei mai mulți candidați au participat la prima serie de selecție, cînd s-au înscris în județul Neamț 275 de candidați, dintre care au trecut probele 232, cei mai mulți dintre aceștia directori, directori adjuncți și inspectori școlari aflați în funcție. La cea de-a doua etapă de selecție s-au înscris 199 de candidați, din care doar 63 au trecut probele și au fost înscriși în Registrul Național al Experților în Managementul Educațional.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0