Al șaselea caz de infecție cu COVID-19, în județul Neamț

Al șaselea caz de infecție cu COVID-19, în județul Neamț

Dimensiune text

 

Un nou caz de infectare cu noul coronavirus COVID-19 a fost înregistrat în județul Neamț, în urma testelor venite în cursul zilei de joi, 19 martie. Este vorba despre despre un bărbat în vârstă de 70 de ani din Piatra Neamț, care a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, vineri, 20 martie, ora 8:30, de pe teritoriul judeţului Neamţ s-au raportat la Centrul Naţional de Supraveghere şi control al Bolilor Transmisibile următoarele informaţii: 137 persoane în carantină; 1.440 persoane în auto-izolare la domiciliu, din care șase persoane instituţionalizate; 141 teste efectuate la persoanele în carantină; patru persoane carantinate testate cu rezultat negativ.

„Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul judeţului Neamţ, au fost confirmate șase cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus), care sunt internate în Spitalul de boli infecţioase Iaşi și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea generală de sănătate a pacienților este bună”, au transmis reprezentanții DSP Neamț.

Vineri, la ora 13, Grupul de Comunicare Strategică ce funcționează pe lângă Guvernul României a transmis că până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus), cu alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire înregistrate în cursul zilei de ieri, pacienții nou confirmați având vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani. Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv până acum, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și una la Iași).

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0