Ajutor pentru producători de lapte şi carne de vită

Dimensiune text

Schema de ajutor se adresează celor care au ferme în zone defavorizate. Cererile se depun la APIA până pe 15 iulie.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte potenţialilor beneficiari că 15 iulie este ultima zi în care pot depune cererile de plată aferente anului 2013, în cadrul „Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate”, finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte sau de bivoliţe de lapte şi de taurine din rase de carne sau metişii cu rase de carne.

Solicitanţii trebuie să depună o cerere per beneficiar pentru toate exploataţiile deţinute, la centrul judeţean APIA pe a cărui rază teritorială se află exploataţia cu cel mai mare număr de animale. APIA pune la dispoziţia beneficiarilor cereri pretipărite, dar fiecare cerere trebuie însoţită de mai multe documente.

Pentru ca deţinătorii de vaci de lapte să primească ajutor trebuie să fie înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte al Serviciului de Administrare a Cotelor de Lapte din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu cotă de lapte pentru livrări sau vânzări directe, să solicite ajutor specific pentru un număr cuprins între două şi 15 capete vaci de lapte inclusiv, vacile de lapte pentru care se solicită ajutor specific trebuie menţinute pe o perioadă de reţinere de şase luni de la data limită de depunere a cererilor, la adresa exploataţiei menţionată în cerere, iar vacile de lapte pentru care se va solicita ajutorul specific au cel puţin un produs (viţel) identificat şi înregistrat în RNE (Registrul Naţional al Exploataţiilor) până la termenul limită de depunere al cererilor. Ajutorul specific pentru vaci de lapte se acordă anual.

Deţinătorii de bivoliţe de lapte trebuie să solicite ajutor specific pentru un efectiv de maxim 50 capete bivoliţe de lapte, celelalte condiţii fiind similare ca pentru deţinătorii de vaci.COMENTARII

WORDPRESS: 0