Ajutor de la PDL Neamț pentru oamenii îngropați în troiene

(P)

Conducerea PDL Neamț a făcut o colectă ce a constat în alimente și bani, pentru a oferi donații persoanelor afectate de căderile masive de zăpadă din județele din sudul Moldovei, dar și unor familii din Neamț, la fel de greu încercate de iarnă.

 

 

Aproximativ o tonă de alimente (zahăr, ulei, orez, făină, mălai), dar și apă minerală, haine, pături,  au fost deja predate la Crucea Roșie – Filiala Neamț.
De asemenea, înainte de închiderea drumurilor naționale, un prim transport de opt tone de alimente donate de membri PDL a ajuns în comuna Vintileasa, din județul Vrancea. șeful coloanei de ajutoare a fost primarul orașului Roznov, Ionel Ciubotaru.

În paralel cu acțiunea de la punctele de colectare, consilierii PDL județeni, cei municipali- din Piatra Neamț și Roman- și consilieri PDL din orașele Tîrgu Neamț, Bicaz și Roznov au organizat o colectă separată, la inițiativa Biroului Politic Județean al PDL Neamț. Din banii adunați s-au cumpărat alimente de bază, în valoare de 5.000 lei, care, joi, au fost trimise, de asemenea, la filiala din Neamț a Crucii Roșii, care, prin consultarea filialei Vrancea a Crucii Roșii, va dirija transportul spre zonele în care oamenii mai au încă probleme din cauza căderilor masive de zăpadă.

Consilierii PDL din administrațiile mai sus menționate au considerat necesar ca o parte din banii donați de ei să fie folosiți pentru achiziționarea de alimente care să fie donate persoanelor  nevoiașe de la noi, din Neamț, din acele sate și cătune care, de asemenea, în ultimele zile, au fost izolate. Am dorit să fim un real sprijin pentru oamenii greu încercați de aceste ninsori, iar gestul nostru este o dovadă de omenie, de solidaritate„, a declarat Vasile Pruteanu, primvicepreședinte al PDL și președinte al Consiliului Județean Neamț.

PDL Neamț este alături de sinistrații din zonele grav afectate, dar și de nemțenii care au avut și ei de suferit în aceste zile. Păcat că nu avem resurse să-i ajutăm pe toți cei care au nevoie, dar invităm și alți politicieni și alți oameni cu dare de mînă să nu uite de ideea de solidaritate și să-și ajute semenii aflați în suferință după o iarnă așa de grea„, a precizat Gheorghe Ștefan, președintele PDL Neamț.

Primvicepreședintele PDL Neamț, Vasile Pruteanu, a subliniat faptul că acțiunea din județ nu are conotații politice: „Am fost deja în cătune sau sate care aparțin de localități ai căror primari au diverse culori politice. Cei care critică acțiunea noastră nu au auzit probabil de satele Siliștea 1 și Siliștea 2, din comuna Români, unde primarul este membru PSD, sau de satul Tolici, din comuna Petricani, cu primar PNL. Vineri vom merge, de asemenea, în sate din zona Romanului, de pe Valea Siretului, unde cei mai mulți dintre primari fac parte din PSD, iar atenția noastră a fost focalizată spre problemele oamenilor de acolo de către presa locală, care a tras numeroase semnale de alarmă„.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!