Ajutoarele de la UE ajung după 25 noiembrie

Dimensiune text

Ajutoarele de la Uniunea Europeană, pentru persoanele defavorizate, vor ajunge la destinatari începând cu 25 noiembrie. Instituţia Prefectului judeţul Neamţ va monitoriza predarea ajutoarelor alimentare de către operatorii economici către reprezentanţii autorităţilor publice locale şi, mai departe, către beneficiari, pe baza unor proceduri. După 29 octombrie, beneficiarii acestui program au primit la domiciliu cupoane individuale – pe care sunt înscrise numele, prenumele, codul numeric personal şi adresa de domiciliu ale persoanei, precum şi alimentele şi cantităţile din program.

Potrivit hotărârii de Guvern prin care s-au stabilit beneficiarii, instituţiile responsabile, precum şi unele detalii tehnice pentru implementarea acestui program, în teritoriu, ajutoarele alimentare se vor ridica de către persoanele beneficiare de la centrele de distribuţie ale primăriilor în a căror rază teritorială îşi au domiciliul, pe baza cuponului individual şi a actului de identitate.

Beneficiarii vor primi patru litri de ulei, patru kilograme de zahăr, şase kilograme de făină, şase kilograme de mălai, 400 grame de paste făinoase, opt cutii de conserve cu carne de porc de 300 de grame, şase cutii de conserve de carne de vită de 300 de grame şi zece cutii de conserve de pate de ficat, de 200 de grame.

Beneficiarii acestui program sunt: familiile care beneficiază de venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomerii, pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei/lună, persoanele cu handicap şi veteranii.COMENTARII

WORDPRESS: 0