Prima paginăSocial

Ajutoare de urgență de la Guvern pentru mai multe familii din Neamț

Ajutoare de urgență de la Guvern pentru mai multe familii din Neamț

Dimensiune text

 

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de luni, 4 noiembrie, s-a aflat un proiect de hotărâre pentru acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.073.250 de lei, pentru sprijinirea a 299 familii și persoane singure din țară, afectate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte probleme sociale.

Pentru județul Neamț a fost alocată cea mai mare sumă, de 152.500 de lei, pentru 26 de familii şi persoane singure. Dintre beneficiari, șapte familii și persoane singure din Neamț vor primi în total suma de 40.000 lei, după ce locuințele le-au fost afectate de incendii. Alte cazuri sunt cele ale unor persoane care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială,

„Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială județene, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială care a transmis situațiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii și Justiției Sociale”, se mai precizează în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre aprobat luni în ședința de Guvern.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0