Prima paginăNeamt

Ajutoare de urgență de la Guvern pentru bolnavi

Dimensiune text

Patru persoane din Neamț vor primi ajutoare de urgență de la Guvern. Fiecare dintre acestea se confruntă cu probleme de sănătate deosebite.

 

 

Guvernul României a adoptat, în ședința de săptămâna trecută, mai multe ajutoare financiare de urgență pentru persoane fizice.
„Se aprobă acordarea unor ajutoare de urgență în valoare totală de 447.050 lei, din creditele bugetare aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice pe anul 2013, pentru sprijinirea familiilor și persoanelor singure aflate în situații de necesitate cauzate de incendii, stare gravă de sănătate ori alte cauze ce pot duce la riscul de excluziune socială”, se arată în hotărârea de guvern aprobată săptămâna trecută și publicată luni în Monitorul Oficial.

Din județul Neamț, patru persoane vor primi bani de la Guvern. Cristina Stachie, din Piatra Neamț, va primi 3.000 de lei, iar Andrei Popa și Constantin Vaman, ambii din Piatra Neamț, vor primi câte 4.000 de lei. Și Liliana Agrigoroae, din comuna Cordun, va primit 4.000 de lei. „Doamna are o problemă de sănătate deosebită și are nevoie de o operație pe cord în străinătate. Soțul a venit la Primărie și ne-a cerut nouă sprijin, dar i-am spus că se adreseze Casei de Asigurări de Sănătate, fiindcă suma este destul de mare și noi nu avem bani prevăzuți în buget pentru așa ceva. Mă bucur că a primit ajutor, fiindcă este tânără, nu are nici 40 de ani, iar copiii  merită să aibă o mamă sănătoasă, care să-i poată îngriji”, a afirmat Adrian Diaconu, primarul comunei Cordun.

De la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț, dosarul medical al femeii a ajuns la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț, insituție în care s-a dispus efectuarea unei anchete. Apoi, dosarul a ajuns la Ministerul Muncii, unde a fost propusă suma ce va fi acordată.

Și ceilalți trei cetățeni din județ vor primi ajutor tot pentru că au probleme de sănătate. În două cazuri este vorba despre persoane cu handicap grav.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0