Ajutoare de încălzire luate ilegal

Mai mulţi romaşcani vor fi amendaţi şi vor trebui să dea înapoi banii primiţi drept subvenţie de căldură în iarna 2013 – 2014. Direcţia de Asistenţă Socială Roman a pus la dispoziţia organelor de control –  Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură – dosarele beneficiarilor de ajutoare de încălzire (noiembrie 2013 – aprilie 2014), cele ale beneficiarilor de alocaţie pentru susţinerea familiei şi ale beneficiarilor de ajutor social.

„Până pe 7 decembrie, oamenii trebuie să declare toate veniturile, să nu comercializeze maşini, că sunt controale care vin şi vor suporta amenzi şi recuperarea întregii sume. Nu e în atribuţiile noastre să verificăm, sunt alte organe. Noi, în baza declaraţiilor şi a informaţiile de la Direcţia de Taxe şi Impozite, facem verificări şi certificăm acest lucru”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Acţiunea de verificare face parte dintr-o campanie iniţiată de Guvern – Campania de control privind stabilirea acordării principalelor beneficii de asistenţă socială. Pentru perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, în urma controlului s-au constatat următoarele situaţii: şapte cazuri de nedeclarare de către beneficiari a veniturilor realizate ulterior din vânzarea de autoturisme, după solicitarea ajutorului de încălzire cu gaz metan, şapte cazuri de nedeclarare de către beneficiari a veniturilor realizate ulterior, după solicitarea de ajutor social, şi opt cazuri de nedeclarare de către beneficiari a veniturilor realizate ulterior, după solicitarea alocaţiei pentru susţinerea familiei.


COMENTARII

WORDPRESS: 0