Prima paginăActualitateNeamt

Ajutoare de Guvern pentru nemţeni cu probleme

Dimensiune text

Guvernul României a acordat 23.000 de lei către şase persoane din judeţul Neamţ, sub formă de ajutoare de urgenţă.

Hotărârea de Guvern prin care s-a decis acordarea de ajutoare financiare a fost adoptată în şedinţa de miercuri, 16 aprilie. În total, 96 de cazuri din toată ţara au fost în atenţia Executivului, ca urmare a demersurilor făcute din teritoriu de agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială (AJPIS) şi, ulterior, de Ministerul Muncii.

„Aceste tipuri de ajutoare financiare – reglementate prin Legea 416/2001 privind venitul minim garantat – au fost aprobate unor familii şi persoane care se află în situaţii extreme: două cazuri în care gospodăriile beneficiarilor au fost complet distruse de incendii şi patru cazuri cu stare a sănătăţii deosebit de gravă, în special copii care necesită tratamente costisitoare în clinici din străinătate”, a afirmat Mihaela Alungulesei, directorul executiv al AJPIS Neamţ.

Conform legislaţiei în vigoare, aceste ajutoare se acordă în situaţii deosebite, cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, stare de sănătate deosebită sau alte situaţii care pot conduce la riscul de excluziune socială. Persoanele ajutate financiar de Guvern locuiesc în municipiul Roman şi în comunele Țibucani, Vânători, Adjudeni şi Petricani. La Neamţ, dosarele pentru cele şase cazuri au fost trimise încă din luna ianuarie şi nu sunt singurele cazuri pe care AJPIS Neamţ le-a supus atenţiei Ministerului Muncii.

Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0