Prima paginăEconomie

AJFP Neamț pregătește agenții economici în domeniul ajutorului de stat

AJFP Neamț pregătește agenții economici în domeniul ajutorului de stat

Dimensiune text

 

 

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Neamț informează că, în acord cu politicile Ministerului Finanţelor Publice de flexibilizare a procesului de implementare a schemelor de ajutor de stat, în cursul anului 2018, au fost adoptate HG nr. 476/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 580 din 9 iulie 2018, HG nr. 880/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 954 din 12 noiembrie 2018 şi HG nr. 1046/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 25 din 10 ianuarie 2019, de modificare şi completare a HG nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

AJFP Neamț precizează că aplicarea acestei scheme de ajutor de stat urmăreşte stimularea creşterii economice prin realizarea de investiţii, iar modificările survenite au clarificat noţiuni şi au simplificat proceduri de acordare, vizând ca efect creşterea ponderii cererilor admise şi, implicit, a numărului investiţiilor de înaltă tehnologie, pentru realizarea produselor cu valoare adăugată mare.

Biroul Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi – la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ, persoană de contact Elisei Rotaru, e-mail: Elisei.Rotaru.NT@anaf.ro, va fi punct de informare locală permanentă pentru toţi operatorii economici din judeţul Neamţ care doresc să acceseze această schemă de ajutor de stat.

„Promovarea prezentei scheme de ajutor de stat se va face şi prin intermediul întâlnirilor bilunare, în teritoriu, cu operatorii interesaţi, respectiv cei care pot realiza o investiţie de minim un milion de euro (4,5 milioane lei), fără TVA, într-un domeniu de activitate eligibil. Graficul acestor întâlniri din luna iunie 2019, în judeţul Neamţ este următorul: 12 iunie 2019 ora 11, la Piatra Neamţ, sediul  Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, sala de şedinţe, și 27 iunie 2019, ora 11, la Piatra Neamţ, sediul  Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, sala de şedinţe”, precizează comunicatul AJFP Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0