Prima paginăEconomie

AJFP Neamț pregătește agenții economici în domeniul ajutorului de stat, în luna noiembrie

AJFP Neamț pregătește agenții economici în domeniul ajutorului de stat, în luna noiembrie

Dimensiune text

 

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Neamț a anunțat programul întâlnirilor din luna noiembrie 2019, pentru mediatizarea schemei ajutorului de stat aprobată prin HG nr. 807/2014, cu modificările şi completările ulterioare.

AJFP Neamț precizează că, în acord cu politicile Ministerului Finanţelor Publice de flexibilizare a procesului de implementare a schemelor de ajutor de stat, în cursul anului 2018 au fost adoptate HG nr. 476/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 580/09.07.2018, HG nr. 880/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 954/12.11.2018, şi HG nr. 1046/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 25/10.01.2019, de modificare şi completare a HG nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Aplicarea acestei scheme de ajutor de stat urmăreşte stimularea creşterii economice prin realizarea de investiţii, iar modificările survenite au clarificat noţiuni şi au simplificat proceduri de acordare, vizând ca efect creşterea ponderii cererilor admise şi, implicit, a numărului investiţiilor de înaltă tehnologie, pentru realizarea produselor cu valoare adăugată mare. Biroul Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi – la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ, persoana de contact Elisei Rotaru, e-mail Elisei.Rotaru.NT@anaf.ro, va fi punct de informare locală  permanentă pentru toţi operatorii economici, din judeţul Neamţ, care doresc să acceseze această schemă de ajutor de stat, precizează comunicatul AJFP Neamț.

Promovarea prezentei scheme de ajutor de stat se va face şi prin intermediul întâlnirilor bilunare, în teritoriu, cu operatorii interesaţi, respectiv cei care pot realiza o investiţie de minim un milion de euro (4,5 milioane lei), fără TVA, într-un domeniu de activitate eligibil.

Graficul acestor întâlniri din luna noiembrie 2019,  în judeţul Neamţ este următorul:
– 5 noiembrie 2019, ora 11, la Piatra Neamţ, sediul  Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, sala de şedinţe;
– 28 noiembrie 2019, ora 11, la Piatra Neamţ, sediul  Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, sala de şedinţe.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0