Prima paginăActualitate

[VIDEO] „Ai grijă la buzunar”, campanie a Poliției de prevenire a furturilor de buzunare

[VIDEO] „Ai grijă la buzunar”, campanie a Poliției de prevenire a furturilor de buzunare

Dimensiune text

 

 

În data de 13 iunie, în contextul începerii Campionatului Mondial de Fotbal 2018, s-a lansat la nivel european Campania de prevenire a furturilor de buzunare „Ai grijă la buzunar” – „Protect your pocket!”, iniţiativă ce aparţine Reţelei Europene de Prevenire a Criminalităţii (EUCPN) din cadrul Comisiei Europene, informează un comunicat al IPJ Neamț.

Poliţiile din 25 de state europene, printre care şi România, vor disemina către publicul larg mesajele preventive ale campaniei, care, prin cele trei spoturi video realizate, îşi propune să informeze şi să atenţioneze populaţia cu privire la vulnerabilităţile în faţa furturilor din buzunare, în special la evenimente de masă gen competiţii sportive, concerte, festivaluri etc.

Fiecare spot video ilustrează, cu puţin umor, un personaj care nu acordă atenţie obiectelor din buzunar, în timp ce este în mulţime, fie urmărind un meci de fotbal pe ecranele montate în spaţiile publice sau în mijloacele de transport în comun, fie în timp ce se bucură de un concert. Toate aceste evenimente reprezintă „raiul” infractorilor, în special al hoţilor din buzunare, care profită de orice moment de neatenţie pentru a acţiona.

Recomandările polițiștilor:

Ai grijă la buzunar, oriunde te-ai afla! Prevenirea nu te costă nimic, ignoranţa te costă totul!

Nu purtați portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor.

Nu purtați bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile și cel mai des vizate de către hoți.

Păstrați portofelul și banii în buzunarul interior și asigurați-l cu nasturi sau fermoar. Un buzunar bine asigurat descurajează hoții.

Banii se țin în buzunarul de la piept sau într-un buzunar cât mai aproape de corp.

Dacă transportați o sumă importantă de bani, evitați locurile aglomerate.

Mare atenție la persoanele pe care le vedeți des în preajma dumneavoastră în piață și în magazine.

Acordați o mai mare atenție poșetei decât sacoşelor de cumpărături; siguranța poșetei să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră; când faceți diferite plăti sau cumpărături nu scoateți toţi banii, ci doar suma care trebuie.

Dacă stați la o coadă, priviți cu atenție celelalte persoane. Dacă simțiți că asupra dumneavoastră se fac presiuni sau că cineva s-a instalat în fata dumneavoastră și v-a acoperit vederea, verificați imediat geanta și locul unde țineți portofelul.

Urmăriți cu atenție persoanele care transportă „întâmplător” obiecte de îmbrăcăminte sau sacoşe goale în mână; un hoț se folosește de astfel de obiecte când operează ca să-și ascundă mâna de privirile străine.

 

 

 

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0