Prima paginăEconomie

Agrifest: sărbătoare pentru agricultură de performanță

Dimensiune text

(P)

În premieră, firma Alcedo, în parteneriat cu SCDA Secuieni, a organizat sărbătoarea agricultorilor. Evenimentul a reunit aproximativ 300 de agricultori din zona Moldovei.

 

 

Vineri, 14 iunie, la Stațiunea de Dezvoltare și Cercetare Agricolă (SCDA) Secuieni, binecunoscutul brand de furnizare a produselor de protecție a plantelor, și nu numai – firma Alcedo, a organizat evenimentul Agrifest, o sărbătoare câmpenească ce a reunit sute de agricultori din zona Moldovei.

agrifest 3Cu această ocazie, fermierii din Moldova au avut șansa de a afla informații prețioase despre pachetele de servicii oferite de firma Alcedo, dar și despre ultimele noutăți din domeniul agricol.
„Ce înseamnă Agrifest? Pentru noi, ca furnizori de input-uri pentru agricultură, înseamnă să venim alături de agricultori și să vedem cum arată culturile, în condiții reale, acolo unde am și distribuit produsele noastre. Un al doilea motiv pentru care am organizat acest eveniment este acela că vrem să le prezentăm partenerilor noștri oferta de toamnă, adică noutățile. Nu în ultimul rând, Agrifest e o petrecere câmpenească, un prilej de a face cunoștință cu fermierii. Firma noastră vine cu o ofertă foarte bogată la produse pentru protecția plantelor, semințe, îngrășăminte, utilaje agricole, dar și preluare de produse agricole. Oferim, de asemenea, analize de sol și pentru silozuri – pe care, în două săptămâni, le vom finaliza la Roman. Stațiunea de Cercetarea nu este un partener de ieri, de azi. Este un partener de cel puțin 20 de ani, un partener de încredere, care ne-a ajutat foarte mult. Din păcate, finanțarea face ca cercetarea să rămână „cenușăreasa” României”, a declarat Gabriela Rizescu, director marketing Alcedo.
Aceasta a mai apreciat că, cel puțin în zona Neamț, a văzut cele mai frumoase culturi din țară, în condițiile în care anul agricol a început cu întârziere din cauza condițiilor climatice.

agrifest 17061„Manifestarea este organizată, în premieră, cu firma Alcedo. Colaborarea cu Stațiunea Secuieni este veche, ea datează de la apariția firmei Alcedo pe piață, dar colaborarea a fost strict pe tematică de cercetare și de de achiziții  de produse pentru protecția plantelor. Între Stațiunea de Cercetare și firma Alcedo aș putea spune că există și o relație de suflet. Fondatorii acestei firme au fost distinși cercetători, care au lucrat în cadrul Institutului de Protecție a Plantelor București, iar directorul zonal, domnul inginer Constantin Alistar, și-a început activitatea la noi, a fost cercetător, secretar științific la Stațiunea de cercetare, iar după ce a plecat la firma Alcedo, colaborarea dintre noi a fost strânsă și foarte apropiată, iar dânsul a susținut întotdeauna activitatea de cercetare. Pentru acest lucru le suntem recunoscători și suntem onorați că tot staff-ul firmei Alcedo este prezent la acest eveniment”, a declarat doctor inginer Elena Trotuș, directorul SCDA Secuieni (foto dreapta). Potrivit acesteia, începând cu acest an, împreună cu firma Alcedo se va desfășura un parteneriat pentru promovarea rezultatelor obținute în câmpurile experimentale în beneficiul micilor și marilor fermieri, care se bucură de rezultatele din domeniul cercetării.

SCDA Secuieni a fost înființată în ianuarie 1962, pe fosta Gospodărie de Stat Secuieni. Activitatea unității este structurată pe două sectoare, și anume cercetare și dezvoltare. Principalele obiective ale stațiunii sunt: ameliorarea cânepii monoice în scopul creării de noi soiuri, testarea ecologică a celor mai noi genotipuri, sub aspectul pretabilității la condițiile pedoclimatice ale zonei, multiplicarea semințelor din categorii biologice superioare, protecția plantelor împotriva organismelor dăunătoare, agrofitotethnia culturilor și stabilirea variantelor tehnologice care să conducă la reducerea impactului negativ al factorilor de risc asupra producției agricole, cultura plantelor medicinale și aromatice, cultura plantelor furajere în vederea stabilirii speciilor și amestecurilor pretabile pentru înființarea pajiștilor temporare, în funcție de condițiile pedoclimatice ale zonei.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0