Agentul Cănărău a terminat protestul

Dimensiune text

El a stat în greva foamei 31 de ore.

Agentul de poliție Ioan Cănărău a terminat protestul de la Poliția Roman. Acesta a plecat acasă după ce – susține ele – a primit confirmări cu privire la neregulile din cadrul Poliției Roman și nu pentru că așa i-a cerut conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. ”Am  primit o hârtie de la IPJ prin care mi se cere să încetez greva. Mustește prostia în pereții IPJ Neamț. Conform Legii dialogului social, greva este încetarea colectivă a lucrului într-o unitate. Deci colectivă, nu individuală. Dar aceasta este o metodă de intimidare și de constrângere a mea. Sindicatul nostru va depune o plângere penală pentru comiterea infracțiunii de constrângere sau condiționare a liderilor sindicali de a-și îndeplini atribuțiile funcțiilor pentru care au fost aleși”, a afirmat liderul de sindicat Ioan Cănărău. Acesta a mai povestit că un agent de poliție de la judiciar l-a acuzat că, din cauza lui și a SNAP, are probleme cu ofițerii care au venit în control la Poliția Roman. Ioan Cănărău a stat în greva foamei până vineri, 18 iulie, la ora 16.00, aproaximtiv 31 de ore. După care a spus că a primit confirmarea pe care o aștepta. ”Domnul Tanco (n.red. – directorul adjunct al Direcției de Control Intern din cadrul IGPR) mi-a confirmat verbal că s-au constat nereguli cu privire la gestionarea acelui ultraj și că cine a greșit va fi sancționat”, a adăugat Ioan Cănărău, după ce a decis să renunțe la grevă.

Agentul Ioan Cănărău, vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) și președinte SNAP Neamț, a început protestul luni, 14 iulie. Luni, marți și miercuri, Cănărău a protestat între orele 9.00 și 11.00 în fața sediului Poliției, iar de joi a intrat în greva foamei. Acesta s-a declarat revoltat de modul în care colegii lui din Poliția Roman au anchetat un caz de ultraj.

Reprezentanții IPJ Neamț au declarat, în mai multe rânduri, că, potrivit legii, ultrajul este în cercetarea exclusiv a procurorului și au spus că nu au identificat revendicări care pot fi rezolvate la nivelul inspectoratului.COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • flrpal 6 ani

    voi vreti sa vi se respecte statutul de politisti si va plingeti ca sa comis ultraj asupra voastra!dar pe noi cetateni cine ne apara cind faceti abuzuri si nu tineti cont de nici o lege pentru ca sunteti acoperiti de superiori.eu inca nu am vazut politist demis la roman pentru abuz in serviciu.si va asigur ca sunt o sumedenie de abuzuri facute de politisti,dovedite cu probe nu vorbe goale.asa ca nu va mai victimizati si respectativa statutul ca sa fiti respectati.

  • ION ROATA 6 ani

    E bine ca face greva foamei, ca poate asa …da si el burta jos, sa poata fugi dupa infractori, ca de aia e politist. Sa fuga si sa prinda hoti…nu sa cheme pe alti politisti cind vede un hot.

  • stai ca trag! 6 ani

    DacaCanarau nu mai vrea sa lucre, sa vina la privat, sa-i dam 12 milioane fara bonuri de benzina, sa vezi cei scade curu si cum coboara nasu!