Agenții de poliție au protestat pentru bani

Mai mulți agenți de poliție din țară au protestat, vineri dimineață, între orele 8.00 și 10.00, în fața Ministerului Afacerilor Interne.

Aceștia și-au exprimat nemulțumirea cu privire la unele diferențe care există între ei și ofițerii din Poliția Română. Polițiștii au mers pe trotuarul din fața instituției legați cu lanțuri, mesajul transmis fiind: „Suntem prizonierii incompetenței voastre”.

Printre cei care au protestat la București se numără și vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), Ioan Cănărău. „Zilele trecute, s-a dat un ordin de ministru prin care polițiștii primeau bani de cazare prin aplicarea unui procent din salariu. Ori nu e corect ca, în același oraș, unui agent de poliție să i se dea pentru cazare 400 de lei, iar unui ofițer de poliție 1.000 de lei. În plus, banii de transport se decontează doar într-o mică măsură. O altă problemă pe care am sesizat-o ministrului Radu Stroe se referă la faptul că, în anul 2009, când s-a sistat plata tuturor primelor și bonusurilor, polițiștii care beneficiau de prime și salarii de merit au avut incluse în salariu veniturile suplimentare. Astfel, acești primesc în continuare salarii de merit, deși nu se remarcă în activitate”, a afirmat agentul principal de poliție Ioan Cănărău.

Vicepreședintele SNAP i-a dat ministrului Stroe și un memoriu, document în care șeful Poliției Neamț este acuzat că nu a luat nicio măsură împotriva șefului Poliției Roman, comisarul șef Dragoș Bălău. Acesta din urmă, susține vicepreședintele SNAP, ar fi vorbit, într-o emisiune TV, în termeni deloc măgulitori la adresa subalternilor săi.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0