Agenţii anticorupţie din Neamţ au ajutat la prinderea şi condamnarea a trei poliţişti, pentru mită

Agenţii anticorupţie din Neamţ au ajutat la prinderea şi condamnarea a trei poliţişti, pentru mită

 

justitie judecatorMiercuri, 13 iulie, trei agenţi de poliţie rutieră au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Bacău, pentru luare de mită, după un flagrant realizat, cu doi ani în urmă, de Direcţia Generală Anticorupţie. La acţiunea din 2014 au participat lucrători anticorupţie ai serviciilor din trei judeţe: Bacău, Neamţ şi Vrancea.

În urma activităţilor specifice de testare a integrităţii desfăşurate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) în luna august 2013, testul a fost negativ pentru doi agenţi din cadrul IPJ Bacău, Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene. În acest sens, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, fiind înregistrat dosar penal. Ulterior, încă un poliţist a picat în plasa lucrătorilor DGA.

La data de 25 aprilie 2014, lucrătorii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Bacău, SJA Neamţ şi SJA Vrancea, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu participarea Serviciului Operaţii din cadrul DGA, cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a trei agenţi de poliţie din cadrul IPJ. Bacău, Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, în timp ce primeau cu titlu de mită, sume de bani pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale. În cauză, lucrătorii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău au desfăşurat activităţile specifice la delegarea procurorului de caz.

„La data de 13 iulie 2016, Curtea de Apel Bacău a emis sentinţa de condamnare a inculpaţilor: agent principal de poliţie Ciubotaru Răzvan Ionel, la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită; agent principal de poliţie Cărăuşu Ciprian, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pe o durată de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită; agent principal de poliţie Mircea Bogdan, la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe o durată de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită. Sentinţa este definitivă”, precizează reprezentanţii DGA.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • dar agentului Gherasim Gabriel din piata Roman de ce nu ii faceti nimic contrabandistul cu tigari care vinde si la ora actuala lati prins de atatea ori pentru el nu este lege .legea spune asa odata prins se suspenda activitatea si 2 ani puscarie .Ala otel la fel …maxim galea la fel …ce face politia nu sant legi pentru ei …..

  • Dupa ce au buzunarit ani de zile soferii aflati in trafic , de multe ori pentru nimic , acum i-au cu suspendare ! Au avut baietii bani ! S-au descurcat , daca era un necajit facea pucarie . De la „ani” cu executare au trecut la „ani” cu suspendare . Asa-i in Romania.