Află acum ce trebuie să știi despre obiceiurile zilnice!

Dimensiune text

”Tocurile și poșetele din garderoba fiecărei femei nu sunt tocmai inofensive”, spune Andreea Broască, specialist kinetoterapeut la cabinetul de recuperare medicală NeoKINETIC. 

”Chiar dacă pare surprinzător, obiceiul comun de a purta geanta pe umăr poate da naștere mai multor tipuri de disconfort fizic precum: dureri de cervicală, durere între omoplați, iar la nivelul umerilor, tendoanele sunt cele mai afectate. Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă tinerele este deviația coloanei vertebrale. Asta se datorează purtării poșetelor sau rucsacurilor pe un singur umăr. Sfatul meu este ca geanta să fie purtată oblic, de pe un umăr pe șoldul opus, iar in cazul rucsacurilor primul lucru de care trebuie să ținem cont este ca baretele să fie fixate la aceeași lungime, iar purtarea acestora să se facă în mod obișnuit, pe ambii umeri. Doamnele și domnișoarele sunt îndemnate să se rezume la a purta în geantă accesorii ca: trusa de machiaj, telefonul, încărcătorul, tableta, agenda, portofelul, oglinda și un parfum. Nici tocurile nu scutesc persoanele de sex feminin de bătăi de cap. Acestea afectează genunchii și cauzează artrită, modifică postura, determină scurtarea musculaturii și produce o creștere a presiunii la nivelul articulațiilor piciorului. Dacă sunteți fanele pantofilor ascuțiți și cu vârf înalt, trebuie să țineți cont de faptul că aceștia conduc la dezvoltarea monturilor, acele protuberanțe formate în dreptul degetului mare de la picior.”

kineto gatCare este poziția corectă pe care trebuie să o adopți atunci când îți folosești telefonul?

”Când utilizăm dispozitivele mobile, tindem să adoptăm o poziție mai puțin naturală, înclinând capul spre înainte, fără a ține cont de efectele asupra poziției gâtului. Consecințele sunt: durerea înaltă la nivelul gâtului, durere joasă la nivelul gâtului, a umerilor și a părții superioare a coloanei toracale, durere în zona medie a spatelui și dificultate în respirație. Text-neck este o tulburare cauzată de înclinarea excesivă a capului spre înainte, pentru a citi informațiile de pe dispozitivele mobile. Recomandarea mea este să ridicați ecranul dispozitivului mobil și să priviți în jos, înclinând cât mai puțin capul.”

Andreea Broască, specialist kinetoterapeut NeoKINETIC (str. Cuza Vodă, bl. 6A, Roman, Neamț, tel. 0333 108 388)
Studii: Kinetoterapie în afecțiunile aparatului locomotor (Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, promoția 2014)
Kinetoterapie și motricitate specială (Universitatea ”Al. I. Cuza”, Iași, promoția 2012)COMENTARII

WORDPRESS: 0