Prima paginăNeamt

Afacerile ilegale de la Apa Serv, scoase la lumină de președintele Tărâță

Dimensiune text

Președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță, susține că mai multe caiete de sarcini ale Apa Serv au fost făcute cu dedicație. În companie se desfășoară acum un audit dispus chiar de Culiță Tărâță.

 

 

Președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Culiță Tărâță, este nemulțumit de modul în care se desfășoară licitațiile aferente proiectelor companiei județene Apa Serv. Culiță Tărâță spune că, anul acesta, va destrăma toate rețelele de interese care s-au format în jurul societăților comerciale care aparțin CJ Neamț. „Acum sunt în plină desfășurare licitații ale Apa Serv. Vreau să vă spun că, în ceea ce privește caietele de sarcini, acestea au fost întocmite în favoarea unuia sau a altuia. Vor fi investiții de 100 milioane de lei în apa județului și voi supraveghea atent ca banii să fie folosiți cum trebuie. Știți cum sunt lucrurile la Apa Serv? Interdependente, s-a format o adevărată rețea„, a afirmat Culiță Tărâță. Președintele CJ Neamț a precizat faptul că, după ce va fi terminat, auditul privind compania județeană Apa Serv va fi făcut public. „Acolo au fost constatate încălcări flagrante ale legii și cineva va trebui să plătească pentru toate neregulile descoperite„, a mai afirmat Culiță Tărâță.

Întrebat dacă acest lucru va însemna și întocmirea de dosare penale, președintele CJ Neamț a replicat că el este agronom de meserie, dar că așteaptă măsurile potrivite de la cei care au competența de a face cercetări, mai ales că prejudiciul ar fi în valoare de sute de mii de lei. Șeful CJ Neamț a menționat că cei care fac auditul sunt angajați ai instituției CJ Neamț, fiindcă nu au fost bani pentru angajarea unor auditori externi, dar că rezultatele nu vor fi cosmetizate, așa cum s-ar mai fi întâmplat în alți ani.

Mai mult, Culiță Tărâță a declarat că un audit similar va avea loc și la societatea Drupo SA.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0