Afaceri cu pîine la „Danubiana”

Elevii de la Colegiul Tehnic „Danubiana” au prezentat în Italia, la Parma, planul unei afaceri cu pîine și produse de panificație.

 

 

Prezentarea a avut loc în cadrul celei de-a treia întîlniri din cadrul unui proiect Comenius multilateral care se axează pe discutarea și înțelegerea principalelor motive care determină apariția șomajului în rîndul tinerilor și găsirea soluțiilor creative pentru asumarea responsabilității prin pregătirea lor pentru viață.

Proiectul este finanțat prin Programul „Învățare pe tot parcursul vieții”, promovat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Echipa romașcană a fost formată din profesorii Nadia Cîrcu, Daniela Cătălina Căpraru și Elena Moisă și din elevii Diana Olaru și Ana – Maria Medveș.

În cadrul acestei întîlniri, elevii din toate cele opt țări participante (Italia, Spania, Croația, Bulgaria, Turcia, Marea Britanie, Polonia și România) și-au prezentat propriile planuri de afaceri precum și interviuri cu diferiți agenți economici din țările lor.

Planul de afaceri întocmit de elevii și profesorii romașcani este pentru o afacere în domeniul panificației, avînd în vedere faptul că liceul nostru are o tradiție în obținerea acestor produse. Chiar dacă planul de afaceri este unul virtual, ca și cîștigurile obținute, produsele de panificație care pot fi realizate de elevii de la «Danubiana» sînt cît se poate de concrete și vor fi prezentate în Anglia, la o reuniune în cadrul căreia toate echipele participante își vor prezenta modul de organizare a producției, a vînzărilor, precum și produsele finale ale afacerilor lor. Tot la următoarea întîlnire de proiect, elevii vor prezenta un raport privind situația economică din zona lor și caricaturi referitoare la aceasta„, a spus profesoara Nadia Cîrcu, coordonatoarea proiectului.

Pe parcursul întîlnirii din Italia au fost vizitate și diferite obiective economice cum ar fi: Parmigiano Reggiano (producătorul local de parmezan), Parma Ham (producătorul de prosciutto) și podgoria „Monte delle Vigne”, toate acestea fiind produse tradiționale italiene. În acest fel, elevii au putut să vadă modul de organizare a producției, linia tehnologică și de desfacere pentru fiecare din acestea.


COMENTARII

WORDPRESS: 0