Adversar puternic pentru CSM Roman, în optimile Cupei României la handbal feminin

Adversar puternic pentru CSM Roman, în optimile Cupei României la handbal feminin

Dimensiune text

 

Joi, 23 noiembrie, a avut loc tragerea la sorți a programului optimilor de finală ale Cupei României la handbal feminin pentru sezonul 2017-2018, desfășurată la Craiova, în cadrul ședinței Subcomisiei tehnice de senioare a Federației Române de Handbal.

În urma tragerii la sorți, CSM Roman urmează a întâlni în optimile de finală SCM Craiova, echipă clasată pe locul al treilea în clasamentul Ligii Naționale în acest moment, dispută în manșă unică, ce se va disputa la Roman.

Celelalte meciuri ale optimilor de finală sunt: Dunărea Brăila – Măgura Cisnădie, Loc 1 Seria B a Diviziei A – Corona Brașov, HC Zalău – CSM Slatina, HCM Slobozia – CSM București, Rapid București – HCM Râmnicu Vâlcea, CSM Bistrița – CSU Cluj, Loc 1 Seria A a Diviziei A – Danubius Galați.

Dacă până anul trecut meciurile din Cupa României la handbal feminin se disputau după încheierea campionatului, în acest sezon partidele din Cupa României vor fi intercalate cu cele ale Ligii Naționale. Astfel, conform regulamentului pentru acest sezon, partidele din optimi vor avea loc în data de sâmbătă, 17 februarie 2018 – însă, de comun acord și cu acceptul Federației, adversarele pot stabili o altă dată pentru disputarea meciurilor. Sferturile de finală sunt programate pe 14 martie, iar turneul semifinal Final Four, în perioada 30 martie – 1 aprilie.

Ultima întâlnire dintre CSM Roman și SCM Craiova a avut loc în cadrul etapei a noua a acestui sezon, pe 9 noiembrie, când romașcancele au învins în deplasare cu 25-22 (12-12). În sezonul anterior, SCM Craiova a câștigat în tur, pe teren propriu, cu 30-21, iar CSM Roman și-a luat revanșa în retur, cu 25-24. SCM Craiova avea să termine campionatul pe locul al patrulea, cu 44 de puncte, cu zece mai multe decât echipa din Roman, clasată pe locul al cincilea.

În ediția anterioară a Cupei României, CSM Roman s-a oprit în faza sferturilor de finală, învinsă în deplasare de Unirea Slobozia cu 27-26 (14-11). Cele mai bune performanțe ale echipei din Roman în Cupă datează din 2013 și 2015, atunci când a ajuns până în finală, învinsă de fiecare dată de echipa campioană, HCM Baia Mare, respectiv CSM București.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0