Adrian Alui Gheorghe schimbă Direcția pentru Cultură cu Biblioteca

Scriitorul Adrian Alui Gheorghe, directorul Direcției pentru Cultură Neamț, s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de manager al Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” din Piatra Neamț.

O condiție de participare la concurs este experiența managerială în conducerea unei unități de cultură, de minimum cinci ani. Adrian Alui Gheorghe este director al Direcției de Cultură Neamț de opt ani și a fost directorul Complexului Muzeal Județean Neamț în perioada 1991 – 1993.

Directorul Direcției pentru Cultură Neamț, cunoscut mai mult ca poet decât ca funcționar public, a dovedit un surprinzător simț practic prin această mutare abilă, având în vedere că Ministerul Culturii dorește desființarea atribuțiilor direcțiilor județene de cultură în avizarea intervențiilor pe monumentele istorice și pe zonele protejate, precum și desființarea comisiilor zonale ale monumentelor istorice.

Dacă va câștiga concursul, Adrian Alui Gheorghe are în vedere câteva proiecte. „Vreau să cresc vizibilitatea bibliotecii și să revitalizez o serie de manifestări culturale care au dispărut”, spune directorul Direcției pentru Cultură Neamț. Adrian Alui Gheorghe va ști, după 19 iulie, rezultatul concursului pentru funcția de  manager al Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” Neamț.

 

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0