ADR Nord-Est, premiată pentru Rubik Hub la EURADA Awards 2018

ADR Nord-Est, premiată pentru Rubik Hub la EURADA Awards 2018

Dimensiune text

 

 

În perioada 20-21 iunie, reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, director general, și Bogdan Chelariu, coordonatorul Biroului de la Bruxelles, au participat la Charleroi (Belgia) la Conferința Agorada și la Adunarea Generală a EURADA (Asociația europeană a agențiilor pentru dezvoltare regională din Europa). Cu această ocazie, a avut loc și o întâlnire a boardului asociației, din care ADR Nord-Est face parte.

„Agorada 2018 este un eveniment organizat de către rețeaua EURADA în diverse orașe ale Europei. Obiectivul evenimentului este să pună împreună regiunile membre cu părțile interesate, pentru a discuta despre provocările momentului, soluții propuse, respectiv noua revoluție industrială. Nu este pentru prima dată când abordăm acest subiect, primul eveniment sub egida Agorada, având ca tematică transformarea industrială, desfășurându-se anul trecut în Turcia. Subiectul este foarte important pentru membrii EURADA, evenimentul fiind o buna ocazie de a-și expune referințele, experiențele și de a înțelege mai bine ce se întâmplă în regiunile și teritoriile Europei. ADR Nord-Est este unul din membrii EURADA, […], această agenție fiind foarte activă în rețeaua noastră, având o prezență de înaltă calitate la toate evenimentele noastre, contribuind cu experți calificați și cu experiențe extrem de interesante din regiunea Nord-Est a României”, a declarat Roberta Dall’Ollio, președinte EURADA.

Participanții la conferință, autorități regionale și experți ai Comisiei Europene, au discutat despre cele mai noi subiecte din domeniu. Prezentările pot fi vizualizate aici: www.agorada2018-charleroi.com .

În a doua zi a conferinței, au fost premiate și evidențiate proiectele de succes ale agențiilor pentru dezvoltare regională din Europa, între care și proiectul Rubik Hub al ADR Nord-Est.

„Rubik Hub a fost declarat proiect finalist al EURADA Awards, iar juriul a decis să-i acorde acest premiu pentru că a văzut în el importanța acestui tip de infrastructură și de servicii într-un mediu în care va fi cu adevărat de folos. Considerăm că acest tip de inițiative nu trebuie să existe doar în mari orașe sau aglomerări urbane, ci acolo unde relevanța lor este crucială, în zone cu o distribuție și densitate ale populației neprielnice”, a declarat Esteban Pelayo, Director EURADA.

Rubik Hub din Piatra Neamț este o inițiativă a ADR Nord-Est și reprezintă o structură de sprijinire a startup-urilor și a IMM-urilor inovatoare din Regiunea Nord-Est. Misiunea Rubik Hub este aceea de a dezvolta ecosistemul antreprenorial la nivel regional, prin conectarea, educarea, încurajarea oamenilor și inspirarea fondatorilor de startup-uri, pentru dezvoltarea unor companii de succes.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0