Adolescentă dintr-un centru de plasament, găsită înecată

Adolescentă dintr-un centru de plasament, găsită înecată

Dimensiune text

 

Marți, 12 septembrie, echipajele din cadrul ISU Neamț au fost alertate, în urma unui apel primit prin serviciul 112, pentru a interveni în căutarea unei persoane înecate în apropierea barajului din zona Bâtca Doamnei, din municipiul Piatra Neamț. Persoana a fost scoasă din apă și predată echipajului TIM, pentru a executa masajul cardio-respirator, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Adolescenta era născuta în 2002 și era în sistem de protecție în cadrul Centrului „Ion Creangă” Piatra Neamț din iulie 2016, ajungând în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț după ce a fost victima abuzurilor repetate petrecute în familie, informează un comunicat al DGASPC Neamț.

„Copila era în evidența medicilor specialiști în neuropsihiatrie infantilă. De când a ajuns în centru, adolescenta  a beneficiat de consiliere psihologică în mod constant, nu a dat semne de depresie și nu a avut tendințe suicidale”, precizează reprezentanții DGASPC.

Luni, 11 septembrie, adolescenta a mers la școală, iar după festivitatea de deschidere a anului școlar a mers cu colegii de clasă în oraș, la o pizza. După-amiază a fost vizitată la centru de o colegă și, în jurul orei 16.30, a anunțat supraveghetorul de serviciu că merge până la poartă să o conducă, dar nu a mai revenit, ulterior fiind anunțată poliția, conform procedurilor, care s-a deplasat în centru și a demarat verificările.

„Adolescenta a mai plecat fără acord, de fiecare dată fiind anunțată poliția. Marți, am fost anunțați de oamenii legii despre faptul că a fost găsită înecată în Bistrița. În acest moment, este în curs de desfășurare o anchetă internă care urmează să stabilească circumstanțele producerii acestei tragedii”, au mai afirmat reprezentanții DGASPC.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0