Adolescentă „culeasă” din club și transformată în prostituată la nemți

Dimensiune text

O fată de 18 ani a fost „agățată” într-un club de doi tineri care i-au propus să lucreze în Germania, pe bani frumoși. Ajunsă în Germania, fata a fost obligată să se prostitueze. „Țintele proxeneților sînt fetele tinere, care cred că în străinătate totul e numai lapte și miere„, spun reprezentanții centrului regional din Bacău al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

 

Tinerele care cred că în străinătate este ușor să cîștigi bani mulți, dar și adolescentele care visează să aibă parte de iubiți frumoși și cu mașini luxoase, au devenit țintele favorite ale traficanților de carne vie, conform datelor centrului regional din Bacău al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP). „Metoda Loverboy” – cea în care un tînăr îngrijit, îmbrăcat bine și, aparent, plin de bani, cîștigă încrederea și prietenia fetelor naive, iar apoi le convinge sau le obligă să presteze servicii sexuale pentru alte persoane, dă roade din plin, mai ales în această zonă a Moldovei. Chiar dacă reprezentanții ANITP s-au întîlnit deseori cu elevele din licee, explicîndu-le la ce riscuri se expun atunci cînd au încredere în necunoscuți de acest gen, noi cazuri în care tinerele devin victime ale traficanților ajung să fie instrumentate de procurori.

Recent, doi tineri nemțeni au racolat o tînără de 18 ani într-un club, convingînd-o, apoi, să îi însoțească în străinătate, sub promisiunea unei vieți lipsite de griji și a unor cîștiguri financiare mari. „Fata frecventa cluburile și discotecile, fiind deja observată de ceva vreme de cei doi tineri. Aceștia s-au împrietenit cu ea, i-au cîștigat încrederea, apoi i-au propus să meargă în Germania cu ei, susținînd că amîndoi lucrează în această țară și că munca este foarte bine plătită. Fata a acceptat, iar cei doi au condus-o în Germania, exploatînd-o sexual într-un club unde prostituția era permisă. După cîteva săptămîni, tînăra a anunțat autoritățile germane, care au trimis-o înapoi în țară„, au precizat reprezentanții centrului regional din Bacău al ANITP.

În general, fetele de 18-19 ani sînt țintele preferate ale traficanților, pentru că sînt naive și cad ușor pradă minciunilor care le sînt spuse. De obicei, ele sînt atrase de povești de succes din Occident. Li se spune că în străinătate se cîștigă ușor bani mulți, iar după ce sînt duse în țara respectivă află că nu trebuie să lucreze ca ospătărese, de exemplu, ci să se prostitueze. În general, recrutorii fetelor au vîrste de pînă la 30 de ani, sînt băieți cu un aspect îngrijit, cu bani și cu mașină scumpă. Aceștia sucesc mințile fetelor, apoi le propun oferte cît mai tentante de muncă în străinătate și profită de naivitatea lor„, au mai spus reprezentanții ANITP.

Cazul tinerei de 18 ani este anchetat acum de procurorii DIICOT. Reprezentanții ANITP au organizat diverse activități de prevenire a traficului de persoane pe timpul acestei veri, în taberele de elevi de la Cozla și Oglinzi, iar după începerea noului an școlar se vor întîlni, periodic, cu elevii din liceele romașcane, pentru a le explica modurile în care se pot feri de traficanți.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • bine ia facut, au vrut sa strainatate, strainatate au gasit