Admitere la facultate înainte de bacalaureat

Dimensiune text

Universitatea Babeş Bolyai organizează, începând din luna martie, concursuri care pot fi luate în considerare la admiterea la facultate. Candidaţii care obţin nota minimă cerută la test trebuie să promoveze, apoi, examenul de bacalaureat. 

Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a pot da admitere la facultate înainte de a susţine bacalaureatul. Tinerii care vor să fie studenţi la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca pot susţine examenul de admitere încă din primăvară. Chiar dacă trec de testare, pentru a deveni studenţi, elevii trebuie să promoveze, apoi, examenul de bacalaureat. Examenul organizat de Universitatea „Babeş-Bolyai” constă în teste scrise din materiile în care vor tinerii să se specializeze. Probele vor fi organizate la nouă din cele 21 de facultăţi din cadrul universităţii, începând cu luna martie. Excepţie fac Facultatea de Știinţa şi Ingineria Mediului şi Facultatea de Istorie şi Filozofie, linia maghiară. Aici, candidaţii trebuie să depună un proiect sau eseu, pe o anumită temă dată. La Babeş-Bolyai învaţă peste 36.000 de studenţi. Pentru anul viitor, reprezentanţii Universităţii „Babeş-Bolyai” estimează că vor fi disponibile aproximativ 4.800 de locuri bugetate.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 5 ani

    Decat sa organizeze ,,admiteri” peste…admiteri, mai bine si-ar ,,filtra” mai bine ,,absolventii” !!(ca nu stiu nici sa scrie corect (nici in limba mamii….lor !)
    PS Stiu un prof. de sport care spunea despre selectia ,,timpurie” cam asa: ,,Astepti la poarta …maternitatii si-i pui pe kur stampila de…,,fotbalist” !!