Administratorii de firme, scutiți de drumuri la Piatra Neamț

Oamenii de afaceri din zona Romanului, dar și persoanele care vor să-și înființeze o societate comercială pot să întocmească și să obțină documente ce țin de activitatea agentului economic fără a se mai deplasa la instituțiile de profil din Piatra Neamț. Camera de Comerț și Industrie (CCI) Neamț are, la Roman, un birou de consultanță (foto), care vine în sprijinul administratorilor de societăți cu diverse servicii.

 

Serviciile sînt contra-cost, iar tarifele variază între 50 și 250 lei, în funcție de tipul de serviciu oferit.

Astfel, consultanța și îndrumarea privind înființarea unei societăți comerciale sau modificarea actelor constitutive costă 50 lei. De precizat că cei care vor să-și înființeze o firmă vor suporta un cost general de peste 1.000 lei, inclusiv capitalul social și taxele care se plătesc la Registrul Comerțului.

Cel mai scump serviciu este redactarea actului constitutiv pentru societăți pe acțiuni, care este taxat cu 250 lei plus 2% pentru fiecare acționar. Alte servicii oferite sînt cele privind înființarea PFA (persoane fizice autorizate), întreprinderilor individuale și familiale, acordarea de asistență juridică firmelor sau eliberarea de certificate constatatoare și de origine. Aceste servicii nu sînt condiționate de apartenența, ca membru, la Camera de Comerț și Industrie Neamț.

În schimb, agenții economici care sînt membri ai CCI Neamț beneficiază de gratuității și reduceri de preț pentru o parte dintre serviciile prezentate, dar și de alte oportunități.

Pentru ca un agent economic să devină membru al CCI Neamț trebuie completată o cerere în acest sens, cerere care este analizată de conducerea instituției. Cotizația anuală este de 0,05% din cifra de afaceri a anului anterior, dar nu mai puțin de 100 lei și nu mai mult de 1.500 lei.

Biroul CCI Neamț de la Roman funcționează de cinci ani, în fostul Club Petrotub. Cei care răspund solicitărilor sînt juristul Anca Rasu și economistul Cristi Avram. Programul de funcționare este în fiecare zi, de luni pînă joi, de la 8.00 la 16.00, iar vinerea de la 8.00 la 13.30.


COMENTARII

WORDPRESS: 0