Adeplast deschide fabrica de polistiren de la Cordun

Dimensiune text

Compania Adeplast a anunţat că, în luna iunie, va deschide fabrica de polistiren de la Cordun. Investiţia, care a costat aproximativ 3,2 milioane de euro, va genera mai mult de zece locuri de muncă şi va avea o capacitate de producţie de 700.000 de metri cubi pe an.

 

 

Unitatea de la Cordun va fi una dintre cele mai moderne fabrici din Moldova, fiind echipată cu utilaje de producţie de ultimă generaţie. La sfârşitul lunii aprilie, omul de afaceri Marcel Bărbuţ, cel care deţine compania Adeplast, a inaugurat, tot la Cordun, a treia fabrică de mortare uscate, după cele de la Oradea şi Ploieşti, cu o capacitate de 450.000 de tone pe an.

Adeplast fabrica polistiren 18052Investiţia este unicat în Moldova, pentru că producţia se desfăşoară pe verticală, într-un turn înalt de 47 de metri pătraţi. După intrarea în producţie a fabricii de la Cordun, compania a anunţat o creştere cu 49,44% a producţiei, investiţia totală de la Cordun ajungând la 16 milioane de euro.
Prezent la inaugurare, Marcel Bărbuţ declara că fabrica de la Cordun va avea o importanţă strategică, întrucât compania intenţionează să se extindă în Republica Moldova şi Ucraina.

Platforma de la Cordun face parte dintr-un proiect investiţional de extindere în valoare de 22 de milioane de euro. Până la sfîrşitul anului, Adeplast doreşte să ajungă la opt unităţi de producţie, în locaţiile Oradea, Ploieşti şi Cordun.

[sam id=”3″ codes=”true”]Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Romascan 7 ani

  „[…] va genera mai mult de zece locuri de muncă […]”. Si cu asta s-a rezolvat si criza de locuri de munca din orasul nostru. Superb !

 • Micutul 7 ani

  ” Investiţia, care a costat aproximativ 3,2 milioane de euro, va genera mai mult de zece locuri de muncă ” Mai mult de 10 locuri de munca si alea cumparate sau deja rezervate .

 • adrian 7 ani

  Unde sunt alea 100 de locuri de munca pe care promitea Barbut ca le va oferi cand a negociat amplasarea fabricii la Cordun? Pai cum sa mai angajeze daca poate face productie cu 10 oameni pe care ii tine zi lumina acolo? Asta denota ca in Moldova „mamaliga nu explodeaza niciodata” si ca rhotii intotdeauna reusesc sa fraiereasca oamenii amarati.

  • Romascan 7 ani

   Pai asta e Romania. Au venit in Moldova saraca, unde angajatorul trateaza angajatii ca pe niste slugi fiind constient ca nu sunt locuri de munca si omul de rand ar face orice pentru un loc de munca. Aceeasi poveste si cu TRW Automotives. Au venit americanii la noi in Roman sa deschida fabrica si sa plateasca salariatii cu salarii europene? NU. Au venit pentru ca aici e mana de lucru ieftina. Cititi aici ( http://www.emaramures.ro/stiri/72739/INVESTITIE-Un-concern-american-negociaza-deschiderea-unei-fabrici-de-volane-in-Baia-Mare-VIDEO- ) comentariile unor fosti angajati din localitati din Romania unde cei de la TRW Automotives au avut puncte de lucru, dar pe care le-au desfiintat. Acum au venit in Roman. Chiar sunt curios ce salarii vor oferi.

 • cordun 7 ani

  dupa cum scria cineva mai devreme. Unde sunt cele 100 de locuri de munca promise de primar pentru corduneni??? Unul e luat de actualul director, care bineintles este baiatul primarului, ca de … trebuia sa aiba si el un loc caldut. Celelalte …. Pacat ca oamenii din cordun tac. Odata erau mai vocali. Si cu fabrica de asfalt la fel tot promisiuni si degeaba acum se repeta. Oare cand o sa va ajunga domnule primar??? Suntem de tot rasul. Avem fabrica de asfalt si nu avem o strada asfaltata in afara de cea principala. Oare nu va este …. deloc? Faceti ceva sa ramaneti in amintirea oamenilor care v-au votat nu doar pentru propriul buzunar.