AdePlast Cordun, platforma industrială ce creşte în fiecare an

Platforma industrială de la Cordun a înregistrat cea mai mare creştere din companie, de 33%, rezultat care reiese din analiza de management a companiei. În ambele fabrici ridicate de AdePlast la Cordun lucrează 45 de persoane, iar în 2015 numărul acestora va creşte până la 75. La târgul internaţional de la Nürnberg (Germania), AdePlast a fost apreciată ca fiind cea mai modernă fabrică din Europa.

adeplast 03AdePlast este cel mai important producător român de materiale de construcţii, care deţine trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Cordun (judeţul Neamţ). Compania, controlată de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a cunoscut o dezvoltare continuă în România şi în ţările unde îşi exportă produsele, cum ar fi ţările arabe, Austria, Germania, Moldova, Ungaria şi Ucraina.

Fondată în anul 1996, compania AdePlast creşte în concordanţă cu cerinţele clienţilor şi partenerilor, oferind soluţii complete adaptate acestora.

AdePlast este o companie cu capital autohton, realizată cu fondurile proprii ale omului de afaceri Marcel Bărbuţ, fiind în topul primilor zece producători din zona construcţiilor. Motto-ul omului de afaceri este: „Împreună să reindustrializăm România”.

AdePlast a înregistrat, în anul 2014, o cifră de afaceri de aproape 300 de milioane de lei şi o creştere cu 30% a profitului. „AdePlast Cordun produce peste 50 de sortimente de materiale de construcţii. În anul 2014, toate platformele AdePlast au funcţionat la capacitate, campioană fiind platforma Cordun, care a înregistrat cea mai mare creştere, de 33%, rezultat care reiese din analiza de management”, a precizat Ciprian Miron, director executiv AdePlast Cordun.

Platforma industrială de la Cordun a fost începută în anul 2010, dar amânată din cauza refuzului statului român de a susţine financiar această investiţie. Lucrările de construcţie au fost reluate în anul 2012. În ciuda obstacolelor, noua fabrică a fost ridicată şi dată în folosinţă.

adeplast 04AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate şi o linie de producţie de polistiren expandat. Fabrica de mortare uscate produce, anual, 450.000 de tone de adezivi şi mortare, deservind atât zona Moldovei, cât şi ţările din estul Europei. „Compania AdePlast a fost prezentată în două publicaţii de specialitate – «AT – Mineral Processing Europe», ediţia 9/2014 şi «ZKG Internaţional» – la târgul internaţional desfăşurat la Nürnberg (Germania), ca fiind cea mai modernă fabrică din Europa”, a spus  directorul AdePlast Cordun. Publicaţiile au alocat spaţii generoase investiţiilor companiei AdePlast din România, care se constituie în exemple de bune practici.

Fabrica de polistiren expandat are o capacitate instalată de 700.000 metri cubi pe an. „Aceasta este cea de-a doua linie de acest tip din România şi din Europa. În anul 2014, s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea şi cercetarea produselor noi, dar, mai ales, de creştere a produselor existente. De exemplu, creşterea densităţii la polistiren cu 10%, ceea ce ne determină să spunem că avem cel mai bun polistiren de pe piaţă în condiţiile impuse de normele europene”, a spus directorul executiv Ciprian Miron.

Compania AdePlast continuă investiţiile. Au fost demarate procedurile pentru construcţia fabricii de vată bazaltică de la Ploieşti, o investiţie de peste 19 milioane de euro, pentru care vor fi create 140 de locuri de muncă. Noua investiţie este a zecea unitate de producţie AdePlast şi va fi inaugurată în acest an. AdePlast va face investiţii de 330.000 de euro şi într-un proiect pentru informatizarea fabricilor.

Ciprian Miron, directorul executiv AdePlast, nu uită de unde a plecat

Ciprian Miron, director executiv al AdePlast Cordun

Ciprian Miron, director executiv al AdePlast Cordun

Directorul executiv Ciprian Miron are 47 de ani. A absolvit Liceul Metalurgic (nr. 2) din Roman (actualul Liceu Tehnologic „Vasile Sav”), profil electrotehnică, la clasa profesorului doctor Paul Șipurel. Printre dascălii care şi-au pus amprenta asupra lui Ciprian Miron au fost, în opinia acestuia, profesorul Dan Zaharia, actualul manager al liceului, şi profesoara Lidia Corduneanu.

A absolvit Facultatea de Inginerie din Bucureşti şi un master în Managementul afacerilor în industria constructoare de maşini, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Ciprian Miron s-a pregătit în meseria de mecatronist. În Bacău a avut doi mentori, pe profesorii universitari doctori ingineri Gheorghe Stan şi Carol Schnakovszky, decan, în acea vreme, al Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău. „Am căpătat experienţă pe platformele industriale locale. Am lucrat în ArcelorMittal timp de 20 de ani, ca electrician şi, ulterior, ca maistru. Apoi, am plecat la Cersanit, unde am lucrat cinci ani. Fără experienţă nu poţi accede la un anumit nivel. Plecând de la zero, cum a afost cazul platformei de la Cordun, trebuie să ştii ce vrei de la constructori, să cunoşti tehnologie şi problemele legate de costuri. Sunt foarte mândru că lucrez în AdePlast, o societate cu capital românesc 100%. Suntem deschişi şi căutăm să identificăm permanent colaboratori de durată medie sau lungă de pe plan local, judeţean sau regional. Încercăm să identificăm parteneri pentru diferite lucrări, materii prime şi servicii-reparaţii, mentenanţă”, a spus directorul executiv Ciprian Miron. La AdePlast lucrează localnici din Cordun, dar şi din alte localitări din zona Roman. „Ne bazăm pe forţa de muncă de pe plan local. În ambele fabrici lucrează 45 de persoane, cu posibilitatea de extindere, în acest an, până la 75 de persoane, iar în viitor să ajungem la 100. Capacitatea ne permite, problema este piaţa de desfacere. Începând cu luna martie, deschidem o nouă sesiune de angajări, posturile disponibile fiind în domeniul economic, operator facturare, operatori producţie, muncitori necalificaţi şi inginer mecanic”, a spus directorul executiv.

Ciprian Miron este căsătorit cu Mihaela Cristina, economist la ArcelorMittal, şi are două fetiţe: Miruna Elena, elevă la Liceul „Episcop Melchisedec”, şi Catinca Ioana, elevă în clasa I la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Felicitari!!!! 5 ani

    Meritati tot respectul, deoarece cu o manuta de oameni, realizati productii record apreciate calitativ si cantitativ!
    Fata de TRW care chinuie niste oameni pentru un salariu minim pe economie si cu un stres de nedescris!