Prima paginăPolitica

Acuzații politice la adresa lui Gheorghe Ștefan

Dimensiune text

Consilierul județean Dan Arnăutu spune că a fost exclus pe nedrept din PDL. El îl acuză de acest lucru pe Gheorghe Ștefan, președintele PDL Neamț. Liderul PDL susține că decizia este corectă.

 

 

Ședința de Consiliu Județean care a avut loc miercuri a început cu o dezbatere asupra introducerii pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre privind excluderea din funcția de consilier județean a lui Dan Decebal Arnăutu, ca urmare a pierderii calității de membru de partid. Consilierii USL nu au fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a proiectului, pe motiv că nu în față niciun document. Reprezentanții USL au cerut o pauză de consultări de câteva minute, dar decizia lor a rămas aceeași. În plus, pe unul din documentele trimise către Consiliul Județean (CJ) ar fi apărut semnătura lui Culiță Tărâță, deși președintele CJ Neamț a spus că nu știe nimic.

Marți seară, am aflat telefonic că am fost exclus din PDL, dar nu am primit o adresă oficială în acest sens. Văd, în schimb, o adresă trimisă de APEL către CJ Neamț. Pe această adresă apar semnăturile domnului Gheorghe Ștefan, ale domnului Cristian Tomuleț și ale domnului Culiță Tărâță. Ați semnat, domnule președinte, această adresă?„, a întrebat Dan Arnăutu. „Nu am semnat nimic, eu acum am văzut această hârtie„, a răspuns Culiță Tărâță. „Prin urmare, această hârtie este un fals„, a replicat Dan Arnăutu. Acesta a cerut clemență membrilor CJ Neamț pentru a rezolva această chestiune și pentru ca, atunci când va pleca, să fie respectate toate procedurile legale.

O altă chestiune care nu a fost clarificată miercuri este legată de apartenența lui Dan Arnăutu la alianța politică APEL, care a funcționat doar la alegerile locale. În timp ce reprezentanții PDL susțineau că nu este nevoie ca lui Arnăutu să-i fie retras sprijinul din APEL, ci doar din PDL, cel în cauză a acuzat că semnătura lui Culiță Tărâță a fost falsificată pe un document care ar fi din partea APEL.

După ședința de Consiliu Județean, Dan Arnăutu a spus că nu va pleca din partid doar pentru că așa vrea președintele PDL Neamț, Gheorghe Ștefan: „Am șapte ani în partid. Pe mine nu m-a adus Gheorghe Ștefan în partid și nu mă dă el afară. Eu am fost demis într-o crâșmă din Roman, printre farfurii și furculițe„. Dan Arnăutu a continuat cu acuzele și a spus că, în calitate de membri ai PDL, cosilierii județeni „trebuiam să ridicăm mâna ca niște veverițe, fără să ni se explice de ce„.

În replică, Gheorghe Ștefan spune că decizia luată în cadrul Biroului Județean al PDL Neamț este corectă, fiindcă Dan Arnăutu nu a respectat statutul partidului. „Noi avem un statut în care se specifică faptul că membrii respectă deciziile luate în partid. Domnul Arnăutu a candidat pentru Consiliul Județean pe listele PDL, nu independent, de aceea trebuia să respecte statutul PDL. Referitor la afirmația conform căreia nu eu l-am adus în partid, vă spun că nu contează cine te aduce în partid. Decizia de excludere a fost luată de Biroul Local al PDL și de Biroul Județean al PDL. Este o decizie corectă„, a afirmat Gheorghe Ștefan (foto), președintele PDL Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 0