Actorul Marcel Iureș vine joia viitoare la Roman, la premiera filmului „Octav”

Actorul Marcel Iureș vine joia viitoare la Roman, la premiera filmului „Octav”

Dimensiune text

 

Romașcanii vor avea ocazia să vizioneze filmul „Octav” în compania lui Marcel Iureș, actorul principal al filmului, și a regizorului Serge Ioan Celebidachi, care este și co-scenaristul acestui film, fiul dirijorului și compozitorului Sergiu Celibidache. „Octav”, lung-metrajul cu Marcel Iureș în rol principal, va avea premiera la Roman, joi, 28 septembrie 2017, la Casa de Cultură, la ora 19:00.

Evenimentul își propune să facă cunoscut publicului din Roman un film aparte în peisajul cinematografic românesc, prin îmbinarea dintre emoţie şi nostalgie. Filmul, reprezentând o „declarație de celebrare a vieții”, transpune o serie de imagini calde și poetice despre România, anunță un comunicat al organizatorilor.

 

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție.

Filmul „Octav”, în regia lui  Serge Ioan Celebidachi, are o distribuție de excepție: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan etc.

Filmările au avut loc în perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Câmpulung Muscel și la Studiourile Cinematografice București (Buftea).

Coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (producător Adela Vrînceanu-Celebidachi), filmul „Octav” este clasificat cu AG (Audiență Generală).

Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu și Marcel Iureș în „OCTAV” (Foto: Adi Marineci)

Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu și Marcel Iureș în „OCTAV” (Foto: Adi Marineci)

 

Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc și Marcel Iureș în „OCTAV” (Foto: Adi Marineci)

Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc și Marcel Iureș în „OCTAV” (Foto: Adi Marineci)

 

Alessia Tofan și Marcel Iureș în „OCTAV” (Foto: Adi Marineci)

 

Alessia Tofan și Eric Aradits în „OCTAV” (Foto: Adi Marineci)

Alessia Tofan și Eric Aradits în „OCTAV” (Foto: Adi Marineci)

 

Un eveniment similar va avea loc și la Piatra Neamț, miercuri, 27 septembrie, la Cinema Dacia, la ora 19:00, de asemenea în prezența actorului Marcel Iureș și a regizorului Serge Ioan Celebidachi. Evenimentele din județul Neamț sunt organizate cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Roman, respectiv al Primăriei și Consiliului Local Piatra Neamț. Biletele de intrare la cele două proiecții din Roman și Piatra Neamț costă 10 lei.

Trailerul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmărit în continuare:

 

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se găsesc și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • SA VEZI CATA FRUNZA SI IARBA DE BERSONALITATI COLTORALE IN TARG IN CAP CU MICU SI TRUPA DE ARLECHINI LINGAI DIN SUBORDINE
    DE AR STI ARTISTII MEDIOCRITATEA LOCURILOR PREZENTE AR LUA-O LA FUGA….