Activități în săptămâna „Şcoala Altfel”

Dimensiune text

Școlile şi liceele din Roman şi din zona rurală au pregătit activităţi atractive care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor.

Elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar sunt implicaţi, în perioada 6 – 10 aprilie, în diverse activităţi educative în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Acest program urmăreşte valorificarea abilităţilor, a talentelor şi pasiunilor elevilor, în domenii de interes pentru aceştia. În această perioadă nu se fac cursuri, dar se desfăşoară multe dintre etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare.

Activităţile propuse de unităţile de învăţământ din judeţ se vor organiza sub diferite forme, respectiv ateliere de teatru, muzică, dans, competiţii organizate la nivelul şcolii, dezbateri sau vizite în cadrul unor instituţii.

În săptămâna „altfel”, elevii de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” şi Asociaţia de Voluntari „Muşatinii”, de exemplu, vor desfăşura o campanie de colectare de cărţi pentru şcolile din mediul rural. Patru elevi romanvodişti vor participa la o tabără organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, la Făgăraş, în perioada 6 – 9 aprilie. Programul celor patru zile va conţine activităţi culturale şi sociale, de cercetare, workshop-uri, prelegeri şi vizionări de filme.

Elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” vor participa la activităţi de diseminare a unui proiect intitulat „Oportunităţi de muncă şi studiu ale tinerilor în spaţiul Uniunii Europene”, în urma unei vizite întreprinse în Belgia, şi vor face o bucurie copiilor nevoiaşi, înaintea sărbătorilor pascale, prin organizarea unei colecte de bani. Totodată, elevii vor iniţia şi o colectă de carte în cadrul activităţii „Pledoarie pentru lectură”, care va ajunge la Grădiniţa cu program prelungit nr. 6, unitate şcolară din cadrul liceului. Sala de festivităţi a liceului va găzdui spectacolul „Satul electronic”, pus în scenă de membrii teatrului „Gong”.

După săptămâna „altfel”, începând cu 12 aprilie, elevii din învăţământul preuniversitar vor intra în vacanţa de primăvară.COMENTARII

WORDPRESS: 0