Activitate culturală la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Dimensiune text

Elevii şi cadrele didactice au evidenţiat, prin activităţile realizate, creaţia eminesciană.

eminescu 02Catedra de limba şi literatura română de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman a organizat vineri, 15 ianuarie, o activitate dedicată împlinirii a 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Activitatea a cuprins alocuţiuni despre semnificaţia zilei de 15 ianuarie, un program artistic care a inclus un recital de poezie, interpretarea de cântece pe versuri din creaţia eminesciană şi prezentarea volumului „Mihai Eminescu, românul absolut”, scris de istoricul Lucian Boia.

La activitate au participat elevi din clasele IX-XII, îndrumaţi de profesorii Paraschiva Buciumanu, coordonatoarea activităţii, Ana-Maria Zăloagă, directorul liceului, Mirela Bumbu, Roxana Gârbea,  Artemiza Dascălu şi bibliotecara liceului, Elena Anton.

Elevii au fost antrenaţi într-o dezbatere despre importanţa culturii, prin nominalizarea unor personalităţi locale sau naţionale şi prin prezentarea instituţiilor de cultură din municipiul Roman.

Elevii participanţi la activitate au ornat sala de festivităţi cu portretele poetului realizate de elevi după fotografiile cunoscute, dar şi desene care au surprins conţinutul unor poezii din creaţia lui Eminescu.

eminescu 03O activitate similară a fost organizată de profesoara Mihaela Ciobanu, cu elevii de la clasa a XII-a, la care au participat profesor doctor Monica Carp (Clubul Copiilor din Roman) şi bibliotecara Iuliana Stoleriu, din partea Bibliotecii Municipale „George Radu Melidon” din Roman. Astfel, elevii au fost invitaţi să participe la concursul „Culoarea lecturii în bibliotecă”, aflat deja la cea de-a VII-a ediţie şi iniţiat de cele două instituţii.

„Prin participarea la manifestări cultural-educative, elevii au posibilitatea să-şi diversifice activităţile, să-şi consolideze noţiunile de cultură generală prin cunoaşterea valorilor, să-şi dezvolte capacitatea de a se exprima prin diverse forme de comunicare, să-şi consolideze încrederea în sine şi să conştientizeze capacităţile personale”, a spus profesoara Paraschiva Buciumanu.COMENTARII

WORDPRESS: 0