Prima paginăRoman

Acțiuni pentru prevenirea infracțiunilor

Dimensiune text

Copiilor de la Fundația "Pacea" li s-a explicat cum să se comporte în calitate de pietoni. Șoferii au fost instruiți despre ce trebuie să facă pentru a nu deveni victimele hoților.

Copiilor de la Fundația „Pacea” li s-a explicat cum să se comporte în calitate de pietoni. Șoferii au fost instruiți despre ce trebuie să facă pentru a nu deveni victimele hoților.

 

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Neamț, împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Poliției municipiului Roman, au desfășurat, în municipiul Roman, mai multe activități de informare și prevenire a victimizării prin infracțiuni de furt – din auto, din buzunare, poșete, genți – și tîlhărie.

Prima activitate preventivă s-a desfășurat în cadrul Fundației „Pacea” și a fost destinată copiilor de etnie romă, aflați în programul de alfabetizare la acest centru. Copiilor li s-au explicat regulile de circulație destinate pietonilor, iar la final polițiștii le-au testat cunostințele, organizînd un concurs de întrebări și răspunsuri. Cei mici au fost răsplătiți cu „permise pentru pieton isteț”.

A doua acțiune a vizat zonele identificate cu risc criminogen crescut, străzile pe care au fost comise cele mai multe infracțiuni de furt, cît și parcările amenajate în zona supermarketurilor.
În cadrul acțiunii, polițiștii au distribuit aproximativ flyere cu recomandări preventive proprietarilor de autoturisme aflați în zonele vizate, totodată purtîndu-se discuții cu aceștia cu privire la minimele măsuri de siguranță pe care trebuie să le adopte pentru prevenirea acestui gen de infracțiune. În parbrizele autoturismelor parcate au fost postate astfel de materiale, iar proprietarilor de mașini care și-au lăsat bunuri la vedere li s-a atras atenția asupra riscurilor la care se expun.

De asemenea, au fost distribuite materiale informativ – preventive persoanelor aflate în parcul municipal și Piața „Roman-Vodă” și au fost purtate discuții în special cu persoanele vîrstnice pentru prevenirea victimizării acestora prin infracțiuni de furt din locuințe, buzunare și tîlhării.

 

Acțiunile se înscriu în gama de activități stabilite în cadrul priorităților naționale și locale de prevenire în sistem integrat a infracțiunilor de furt și a infracțiunilor cu violență. Astfel de activități se vor desfășura în perioada următoare și în orașele Piatra Neamț și Tîrgu Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 0