Prima paginăActualitate

[VIDEO] Acțiuni ale polițiștilor la Roman, Piatra Neamț și Moldoveni, pentru sancționarea nerespectării ordonanțelor militare

[VIDEO] Acțiuni ale polițiștilor la Roman, Piatra Neamț și Moldoveni, pentru sancționarea nerespectării ordonanțelor militare

Dimensiune text

 

În perioada sărbătorilor, poliţiştii nemțeni au fost prezenți în teren, zilnic, pe raza întregului județ, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea ilegalităților, dar și pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale impuse în perioada stării de urgență, informează IPJ Neamț.

În perioada 17 – 20 aprilie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat optim de ordine publică și siguranță rutieră, precum și pentru verificarea măsurilor legale impuse prin ordonanțele militare. Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, în urma apariției unor înregistrări video în mediul online în care mai multe grupuri de cetățeni încălcau prevederile ordonanțelor militare și normele de conviețuire socială pe raza municipiilor Piatra Neamț și Roman, precum și în localitatea Moldoveni, polițiștii au dispus măsuri ferme de sancționare a persoanelor implicate, fiind manifestată toleranță zero față de abaterile legislative, arată reprezentanții IPJ Neamț.

Duminică, 19 aprilie, pe o rețea de socializare a apărut o înregistrare video în care mai multe persoane nu respectau prevederile legale instituite în aceasta perioadă, prin faptul că se aflau constituite în grupuri în zona limitrofă locuințelor sociale din anexa Văleni din Piatra Neamț și ascultau muzică la o intensitate ridicată, tulburând astfel liniștea publică. În urma vizionării imaginilor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț s-au sesizat din oficiu, neexistând o sesizare prealabilă în acest sens și s-au deplasat la fața locului alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru a verifica veridicitatea acestor aspecte. Întrucât nu a fost identificat niciun cetățean în locația identificată, verificările polițiștilor au continuat și în cursul zilei de 20 aprilie, fiind stabilită identitatea persoanele participante.

„Astfel, pentru faptele constatate, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor dispuse de ordonanțele militare, în cuantum total de 320.000 de lei și 23 de sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice conform Legii 61/1991 R, în valoare totală de 20.000 de lei. Polițiștii nemțeni acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, sunt pregătiți să intervină atunci când situaţia o impune”, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Video, foto: IPJ Neamț

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • berescu 1 an

    Excese si abuzuri ale politiei care nu este in stare sa prinda niste talhari dar acum ne bombardeaza cu amenzi si batai !

  • Valeriu Musat 1 an

    super, ne-am scos, o sa avem bani la buget… ca doar se vede din poze că în zonă e mare „prosperitate“, în mod sigur ca au platit pe loc amenda…