Prima paginăSocialEducatie

Acțiune caritabilă inițiată de Colegiul Tehnic „Petru Poni”

Dimensiune text

Elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman au participat la campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”, activitate ce face parte din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC). Campania a presupus colectarea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul SNAC. La finalul acţiunii, s-a reuşit colectarea a aproape 150 kilograme de legume, 100 kilograme de fructe şi 25 de borcane cu dulceţuri şi compoturi.

„Voluntariatul contribuie la sensibilizarea elevilor şi a profesorilor faţă de situaţia dificilă a semenilor noştri, dezvoltă sentimente pozitive, spiritul de implicare şi iniţiativă, contribuie la conştientizarea problemelor reale ale comunităţii”, a spus profesoara Cătălina Corhăneanu.

Ca urmare, voluntarii de la „Petru Poni” – elevi din clasele IX-XII – s-au orientat către copiii care primesc asistenţă socială şi sprijin în cadrul Asociaţiei „Iubire şi speranţă” din Roman. Colecta a fost transportată, pe 20 noiembrie, la Asociaţia „Iubire şi Speranţă”, cu sprijinul a trei profesori – Mihaela Pîslaru, Radu Aramă şi Cătălina Corhăneanu – şi a cinci dintre cei 30 de elevi voluntari. În această campanie s-au implicat elevi din 20 de clase, sprijiniţi de profesorii diriginţi şi coordonaţi de responsabilul SNAC, profesoara Claudia Șugaru.

COMENTARII

WORDPRESS: 0