Prima paginăSocialSanatate

Acreditarea Spitalul Roman a fost blocată

Dimensiune text

Procesul de acreditare a Spitalului Roman este blocat din motive necunoscute de către conducere.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a fost anunţată că procesul de acreditare este blocat în acest moment. Puiu Sârbu, prezent la Roman în comisia de examen pentru funcţia de director de îngrijiri a spitalului, în calitate de evaluator din cadrul Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), a anunţat conducerea unităţii medicale că evaluarea CONAS  a fost întreruptă. „Am înţeles că ar fi probleme de contractare, dar încă nu ştim exact din ce motiv a fost întreruptă această evaluare, nici cât timp va dura această situaţie. E posibil să conteze şi faptul că preşedintele comisiei, Bogdan Jansen, a demisionat din funcţie. Momentan, aşteptăm veşti noi. Ne ocupăm, între timp, de îndeplinirea în continuare a punctelor necesare pentru obţinerea acreditării”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al spitalului.

Mai sunt multe lucrări de finalizat, care trebuie efectuate pentru a îndeplini necesarul minim de 85% din cerinţele acreditării, care însumează peste 2.000 de indicatori. Dacă, în final, spitalul nu va primi acreditare, acesta nu va mai putea încheia contract cu Casa de Asigurări.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • alina 7 ani

    Nu stiti de ce? Asigurati mai intai conditii si nu faceti medicina de mantuiala. Puneti cate doi bolnavi in pat si vreti acreditare? Unde poti sa stai singur in pat cum este civilizat,percepeti taxe pe zi. Dar ce este hotel?

  • Vasile 7 ani

    Si unde nu percepeti taxe pe zi, percepeti taxe de tot soiul!