Prima paginăSocialSanatate

Accidentele vasculare, foarte dese în ultima perioadă

Dimensiune text

În ultima perioadă, foarte mulţi pacienţi au ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman cu accidente vasculare grave, chiar şi din rândul persoanelor tinere.

„Au fost şi cazuri care au avut loc în contextul unor afecţiuni grave, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea, la care incidenţa accidentului vascular este mult mai mare, dar la care nu am putut găsi, aparent, o cauză determinantă – fără puseu de tensiune, fără glicemie foarte mare, fără traumatisme sau căzături. A fost, zilele acestea, un caz al unei persoane tinere, care a fost trimisă la spital la Iaşi cu o hemoragie foarte urâtă, cu un hematom urât, care, însă, nu căzuse şi nu avusese nicio lovitură, nimic. Chiar şi în dimineaţa zilei de 8 ianuarie, a fost adusă la CPU o persoană care avea o tumoră cerebrală, după care a fost transferată de urgenţă la Iaşi”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al spitalului.

Numai în perioada 3 – 6 ianuarie, şapte pacienţi cu accidente vasculare cerebrale au ajuns la CPU. În acelaşi interval, au ajuns la urgenţe şi 47 de persoane care aveau colici abdominale, patru cazuri de etilism acut, opt agresiuni, iar doi pacienţi au venit intoxicaţi cu gaz de la un boiler, din localitatea Nisiporeşti, care au primit tratament cu oxigen, după care au plecat înapoi la domiciliu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0