Prima paginăActualitate

Accidente rutiere soldate cu morți și răniți, în acest weekend

Accidente rutiere soldate cu morți și răniți, în acest weekend

Dimensiune text

 

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii nemțeni au intervenit pentru soluționarea unor accidente în urma cărora a rezultat decesul a două persoane.

Primul accident a avut loc vineri seara, 8 decembrie, pe raza localității Zănești și s-a soldat cu decesul unui pieton. Din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 37 de ani, din București, conducea un autoturism pe DN 15, având direcția de deplasare Bacău – Piatra Neamț, a surprins și accidentat mortal un bărbat de 61 de ani, din Podoleni, care s-ar fi angajat în traversarea drumului. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Un alt accident  mortal a avut loc duminică dimineață, 10 decembrie, pe DJ 156A, între localitățile Girov și Roznov. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că în acest eveniment au fost implicate două autoturisme, ai căror conducători auto au fost preluați și transportați  la Spitalul Județean Neamț.

„Din primele cercetări se pare că în timp ce un tânăr de 29 de ani, din Vânători Neamț, conducea un autoturism pe DJ 156A, spre Roznov, a pierdut controlul asupra vehiculului, a derapat și a intrat în coliziune cu autoturismul care circula din sens invers, fiind condus de un bărbat de 43 de ani, din Borlești. În urma impactului, tânărul de 29 de ani a decedat la Spitalul Județean Neamț, iar cercetările sunt în desfășurare pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Conducătorii auto nu au putut fi testați cu aparatul etilotest, din cauza leziunilor suferite, urmând a se stabili, prin recoltarea de probe biologice, dacă se aflau sau nu sub influența alcoolului”, informează IPJ Neamț.

Recomandări preventive pentru o siguranță în trafic

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană.

Nu porniți la drum fără să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, echipați-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectați semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

„Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Aceştia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu stricteţe prevederile legale pentru conducători auto cu mai puţin de un an practică, a căror viteză maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie cu 20 km/h mai mică. Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă! Respectați indicaţiile agenţilor de circulaţie, în cazul unui blocaj în trafic sau în condițiile restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum!”, mai precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0