Accident provocat de un biciclist băut

Accident provocat de un biciclist băut

 

bicicletaVineri seara, 29 iulie, la orele 18.15, pe strada Transilvaniei din municipiul Roman a avut loc un accident de circulaţie, soldat cu rănirea unui biciclist. Din primele cercetări se pare că, în timp ce un tânăr de 27 de ani conducea o bicicletă pe strada Transilvaniei, având direcţia de mers spre strada Prof. Dumitru Mărtinaş, pe fondul consumului de alcool, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Roman. Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ pentru conducătorul auto şi pozitiv pentru biciclist.

Alţi doi biciclişti s-au autoaccidentat vineri, dezechilibrându-se în timp ce se deplasau pe drumurile publice din localităţile Podoleni şi Răuceşti. În cele trei cazuri, poliţiştii desfăşoară activităţile de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

„Având în vedere sezonul estival şi faptul că numărul participanţilor la trafic în calitatea de biciclist a crescut, poliţiştii nemţeni recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă pentru a evita victimizarea acestora, iar bicicliştilor le reamintim faptul că nu trebuie să circule pe bicicletă dacă sunt sub influenţa alcoolului, că trebuie să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure că din faţă sau din spate nu circulă vehicule carte le pot pune în pericol siguranţa deplasării. De la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, nu trebuie să circule pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent reflectorizant, vizibil de aceeaşi culoare. Bicicletele trebuie să fie echipate cu elemente sau dispozitive care, în mişcare, formează un cerc continuu fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spiţele roţilor. Circulaţia cu bicicleta pe drumurile publice cu trafic intens este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani. În circulaţia pe drumurile publice, bicicleta trebuie să fie prevăzută cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat funcţional de direcţie şi dotată cu un sistem de avertizare sonoră”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0