Accident feroviar la Secuieni

Un tren a intrat într-un TIR, care a rămas blocat pe calea ferată. Trei persoane din tren au fost rănite.

 

 

Un accident feroviar a avut loc marți, 29 ianuarie, în jurul orelor 13.00, în afara localității Secuieni. Un tren InterRegio a intrat într-un tir, dar, din fericire, doar trei persoane au fost rănite ușor.

 

Eugen Gotcu, șoferul TIR-ului, tocmai plecase din curtea unei societăți comerciale cu profil agricol, după ce descărcase niște marfă. La câteva sute de metri de sediul firmei se află o trecere la nivel cu calea ferată, iar conducătorul auto s-a asigurat și a încercat să traaverseze calea ferată. Din cauză zăpezii, TIR-ul a rămas, însă, blocat pe calea ferată.
Când semnalele acustice și luminoase au început să funcționeze, semn că un tren se apropia, șoferul a coborât din tir. Mai mult, când a văzut că se apropie trenul, Eugen Gotcu a făcut din mâini pentru a-l atenționa pe mecanicul de locomotivă.
Cu toate acestea, impactul a fost iminent. Trenul s-a oprit în tir, iar în momentul coliziunii vagonul tir-ului a ricoșat și a izbit în plin unul dintre vagoanele trenului.

 

În urma accidentului, trei persoane, care se aflau în tren, au fost rănite ușor. „Ne-am deplasat la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă, cu autospeciala de descarcerare și cu o ambulanță SMURD. Trei persoane au fost rănite ușor și au fost transportate la Spitalul de Urgență Roman cu ambulanța SMURD și cu ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Neamț„, a afirmat locotenentul Constantin Luca, locțiitorul comandantului Detașamentului de Pompieri Roman.

Până când polițiștii au terminat cercetările, adică timp de câteva ore, circulația feroviară a fost blocată. Cei aproximativ 20 de pasageri care se aflau în trenul InterRegio, care venea de la Suceava și mergea către Bacău, au trebuit să aștepte o locomotivă de sprijin și să plece cu vagonul care nu a fost lovit în urma impactului.

Cei care ar putea fi trași la răspundere pentru accidentul de la Secuieni ar putea fi chiar reprezentanții administrației locale. „Administratorul drumului avea obligația de a curăța carosabilul de zăpadă„, a afirmat inspectorul principal Iulian Cloșcă, din cadrul Poliției Rutiere Roman.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0