Prima paginăRoman

Accident „cu premeditare” în fața primăriei

Dimensiune text

Membrii Asociației de voluntari „Mușatinii” au simulat un accident de circulație, pentru a atrage atenția participanților la trafic asupra urmărilor pe care le pot avea neatenția sau consumul de alcool la volan.

 

 

Miercuri, 15 mai, profesorul Ovidiu Albert, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, a provocat un accident de circulație în fața Primăriei Roman. Victima, un elev al său, a rămas întinsă pe trotuar fără cunoștință. La fața locului a sosit imediat o ambulanță care a preluat victima și un echipaj de Poliție, în fața căruia profesorul a fost nevoit să dea explicații. Câteva zeci de liceeni abia ieșiți de la cursuri și aflați, în acel moment, în preajmă, au înghețat în momentul accidentului, rămânând nemișcați minute întregi. Atmosfera s-a dezghețat abia după ce victima a fost urcată în ambulanță și polițiștii prezenți la fața locului, împreună cu liceenii, au început să împartă mulțimii de curioși adunate la locul accidentului pliante și fluturași cu sfaturi care pot salva o viață.

albert2Din fericire, accidentul nu a fost real. A fost doar o simulare, pusă la cale de voluntarii Asociației „Mușatinii” și realizată cu ajutorul partenerilor de la Poliția Roman, Serviciul de Ambulanță și Primăria Roman. „Prin realizarea acestui «freeze», cum se numește această tehnică prin care participanții rămân nemișcați timp de mai multe minute, am încercat să atragem atenția tuturor trecătorilor asupra factorilor care pot sta la originea producerii accidentelor rutiere. Pentru mai mult de jumătate dintre tinerii care își pierd viața între 16 și 30 de ani, cauza o reprezintă accidentele rutiere. De asemenea, am vrut să testăm și spiritul civic al romașcanilor, să vedem care este atitudinea acestora în cazul în care sunt martori la un accident”, a spus profesorul Ovidiu Albert, coordonator al Asociației de voluntari „Mușatinii”.

Simularea accidentului a fost precedată de o întâlnire a mușatinilor cu reprezentanți ai Poliției Neamț. Au fost prezenți inspectorul principal Stelian Andrieș și comisarul Daria Ouatu, care au discutat cu tinerii despre cauzele producerii accidentelor rutiere și le-au prezentat câteva clipuri. Mușatinii au venit cu două clipuri realizate de ei, pe aceeași temă.

„Toate aceste activități sunt realizate în cadrul proiectului pe care noi le-am numit «Strada nu este play-station», prin care vrem să-i facem pe elevi conștienți de pericolele din trafic. Mulți sunt neatenți pe stradă, au căștile în urechi, butonează telefonul mobil în timp ce traversează, se grăbesc să obțină permisul de conducere și, tocmai de aceea, vrem să tragem un semnal de alarmă astfel încât să nu devină victime ale propriei neatenții”, a spus profesorul Ovidiu Albert.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • parinte 8 ani

    Felicitari Ovidiu, la mai multe actiuni