Accesul la educație costă 250 de lei pe lună

Dimensiune text

O adolescentă din Pâncești are nevoie de 250 de lei pe lună pentru a sta în gazdă, ca să-și continue studiile abia începute. Fata de 16 ani nu poate face naveta din cauza programului mijloacelor de transport.

 

Dorința unui copil de  a merge la școală, împotriva deciziei părinților, a condus la încă o campanie de succes a Ziarului de Roman. Povestea Izabelei Barta, din Pâncești, a fost cunoscută pentru prima dată de cititorii Ziarului de Roman în luna aprilie. Fetița timidă de 16 ani s-a bucurat atunci când a primit darurile care i-au făcut sărbătoarea de Paște mai frumoasă ei și fraților ei. Apoi, a spus, printre lacrimi, că cea mai mare dorință a ei este să meargă la școală și să facă ceva în viață. Primul pas pentru a-și îndeplini visul a fost acela ca Izabela să meargă la medic, pentru o operație la ochi, din cauză că strabismul alternativ era o afecțiune gravă. După o operație de succes, Izabela a fost înscrisă de reprezentanții Primăriei Pâncești la programul de alfabetizare ”A doua șansă”. ”În primele zile a mers pe jos câte șase kilometri, pentru a ajunge la autobuz și a veni la școală. Deoarece nu avea autobuz la ore potrivite, era nevoită să plece mai repede de la cursuri, astfel că am căutat o gazdă. Am găsit o familie de încredere care locuiește aproape de fundația noastră. Noi cunoaștem familia de cel puțin opt ani. Nu este bogată, dar mediul familial este bun, părinții își îngrijesc cu mare drag copii”, a afirmat Cristina Sescu, psiholog în cadrul Fundației Pacea.  Fundația o ajută pe Izabela și pe alți elevi în fiecare zi cu asistență psihologică, masă, consult medical și alte lucruri necesare unui elev.

”Pe plan local, noi am apelat la mai mulți sponsori pentru a obține banii de chirie, dar este greu. Avem nevoie de ajutor pentru a putea plăti chiria Izabelei, măcar pentru primele două – trei luni. Ar fi păcat ca Izabela să nu poată continua studiile din cauza banilor”, a spus Vasile Vartolomei, asistentul social al comunei Pâncești.

Chiria lunară pentru cazarea Izabelei este 250 de lei. Prima chirie trebuie plătită până la jumătatea lunii noiembrie.COMENTARII

WORDPRESS: 0