Acces mai facil dinspre strada Ogoarelor spre E85

Acces mai facil dinspre strada Ogoarelor spre E85

Dimensiune text

 
Administraţia locală gândeşte un nou proiect de infrastructură ce priveşte intersecţia străzii Ogoarelor cu E85 – Ștefan cel Mare. Aici, traficul rutier este oarecum blocat în jurul orelor 16.00 – 17.00, atunci când şi strada principală este aglomerată şi când angajaţii din zonă pleacă spre case.

Pe strada Ogoarelor este situată şi fabrica TRW, astfel încât acum se caută soluţii pentru ca ieşirea şi intrarea pe această stradă să se facă în siguranţă.

intersectie Ogoarelor - E85

„Intenţionăm să lărgim un pic strada şi să micşorăm trotuarele, pentru că ele nu sunt foarte uzitate. Vrem să restrângem un pic trotuarele – cel din dreapta să rămână cam la un metru şi jumătate, cel din stânga să rămână cam la 80 de centimetri -, astfel încât ieşirea de pe strada Ogoarelor pe E85 să se poată face pe două benzi. Intrarea să se facă pe o bandă şi ieşirea pe două. Cele două benzi ar însemna cam şase metri şi jumătate lăţime, iar cealaltă ar însemna cam patru metri lăţime. Cu redimensionarea trotuarelor am putea să ajungem la această lăţime”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu în conferinţa de presă de luni, 22 august.

Autorităţile iau în considerare inclusiv varianta unei semaforizări electromagnetice, care să devină funcţională în perioadele aglomerate de trafic. Se aşteaptă acum ca şi specialiştii să vină cu soluţia optimă, pentru a evita şi blocajul la ieşirea de pe strada Ogoarelor, dar să nu producă disconfort nici pe ruta de ieşire din oraş spre Iaşi.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0