Prima paginăEducatie

Absolvenții de gimnaziu dau proba la matematică

Dimensiune text

Peste 4.700 de absolvenți de clasa a VIII-a sunt așteptați, joi, în centrele de examen, pentru a susține proba la matematică din cadrul Evaluării naționale.

 

 

Prin prisma rezultatelor obținute la examenele din anii trecuți, dar și la simularea din luna martie, matematica se anunță a fi cuiul examenului. La repetiția generală organizată de Inspectoratul Școlar în luna martie, 2.878 de elevi, mai mult de jumătare dintre cei înscriși, nu au luat note de trecere, 1.000 dintre aceștia obținând chiar note între 2 și 2,99.
Subiectele pentru proba de joi sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare și respectă modelele postate pe site-ul oficial al Ministerului Educației. Rezultatele vor fi cunoscute sâmbătă, 29 iunie.

Pe baza notelor obținute la Evaluarea națională și a mediei cu care au absolvit gimnaziul, se va calcula media de admitere, care va fi luată în calcul la admiterea la liceu. Indiferent de media obținută, toți absolvenții de gimnaziu vor merge la un liceu, prin planul de școlarizare fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au terminat clasa a VIII-a.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • prostul satului 8 ani

    subiecte banale … din ce in ce mai usor si sunt din ce in ce mai multi picati … citez: „Multi da prosti”