Absenţi pe capete la titularizare

Dimensiune text

75 de candidaţi nu s-au prezentat la examen, iar alţi 41 au părăsit sala după ce au văzut subiectele. Pentru a ocupa o catedră „pe viaţă”, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7 la proba scrisă.

Mai mult de 100 de candidaţi care erau înscrişi la concursul de titularizare desfăşurat marţi, 30 iulie, la Piatra Neamţ, au lipsit de la proba scrisă a examenului. Prezenţa la examen a fost mult sub aşteptările organizatorilor, mai ales că destui candidaţi, deşi s-au prezentat la centrul de examen, au hotărât să părăsească sala de examen îndată ce au văzut subiectele. Pentru concursul de pe 30 iulie s-au înscris 767 de candidaţi, doar 736 dintre aceştia având dreptul de a se prezenta la proba scrisă după desfăşurarea probelor practice. La concurs s-au prezentat doar 661 de candidaţi, 41 dintre aceştia retrăgându-se din examen. 32 dintre ei şi-au justificat gestul din motive personale, iar nouă au pus retragerea pe seama unor probleme de sănătate. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru încălcarea regulilor.

Concursul s-a desfăşurat în două centre de examen din Piatra Neamţ, Școala Gimnazială nr. 2 şi Liceul Tehnologic „Spiru Haret”, unde candidaţii au fost distribuiţi în funcţie de disciplinele la care vor susţine concursul. Miza concursului o reprezintă cele 86 de posturi titularizabile din judeţ. Pentru a ocupa o catedră „pe viaţă”, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7 la proba scrisă. Ca în fiecare an, cei mai mulţi candidaţi înscrişi sunt învăţătorii şi educatoarele (156 de candidaţi), dar şi profesori la discipline precum educaţie fizică şi sport (57), română (55) şi matematică (47). Subiectele la titularizare au fost elaborate la nivel naţional. Tezele vor fi evaluate în 11 centre din ţară, stabilite de Ministerul Educaţiei. Afişarea primelor rezultate ale titularizării este programată pe 5 august. Candidaţii nemulţumiţi de notele cu care le-au fost evaluate lucrările au la dispoziţie zilele de 5 şi 6 august pentru a depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 8 august. Pe 9 august este programată prima etapă de repartizare, cea destinată candidaţilor care au luat mai mult de nota 7. Posturile pe perioadă determinată vor fi împărţite începând cu 14 august.


COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • ion 7 ani

  Dar acele distinse educatoare care au luat numai note de doi sau trei pana acum la titularizare , veti vedea ca vor lua nota de trecere – oare au STUDIAT mai mult ?

 • vai noua 7 ani

  Treburile tot se fac pentru cei care abia au facut o postliceala si acum sunt mari educatoare/invatatoare , asa ca mergem mai departe.

 • VIATA 7 ani

  UN SINGUR NUME? PROFESOR? SE POATE? DOAR UN NUME PENTRU UN ASTFEL DE BALAUR CU SAPTE CAPETE SI O MULTIME DE DENUMIRI?

 • VIATA 7 ani

  SI NOTELE VOR FI DOAR PENTRU ELEVI, IAR PROFESORII NU ISI VOR MAI PUNE NOTE UNII ALTORA