Prima paginăSanatate

„Abonați” la secția Pediatrie

Dimensiune text

În ultima perioadă, secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman se confruntă cu un număr tot mai mare de prezentări și internări.

 

 

Dacă în perioada Sărbătorilor numărul pacienților a scăzut, acum, zeci de părinți se prezintă în secție pentru a le fi consultați copiii, perioadele mai aglomerate fiind cele de la sfârșit de săptămână.
Cadrele medicale spun că sunt persoane care revin de mai multe ori la consultații, întrucât, din cauza condițiilor sociale precare, copiii sunt mult mai predispuși la îmbolnăviri.
Într-adevăr, în ultima perioadă, ne confruntăm cu un număr crescut de prezentări, în special vinerea, sâmbăta și duminica. Avem cam 30 de prezentări pe zi și între opt și zece internări zilnic. Predomină afecțiunile respiratorii și cele digestive. Din fericire, nu avem cazuri grave. Există și părinți care stau trei-patru zile cu copilul în spital, apoi se întorc acasă. După câteva zile, aceștia se reîntorc la noi, copilul fiind bolnav din nou. Din cauza condițiilor sociale, ei nu pot asigura un nivel de trai decent copiilor, astfel că aceștia se îmbolnăvesc frecvent„, a declarat medicul primar pediatru Ioan Chereji, șeful secției Pediatrie din cadrul spitalului.

COMENTARII

WORDPRESS: 0